x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cum va fi vremea în SEPTEMBRIE, OCTOMBRIE și NOIEMBRIE. Vezi PROGNOZA METEO pe trei luni

Cum va fi vremea în SEPTEMBRIE, OCTOMBRIE și NOIEMBRIE. Vezi PROGNOZA METEO pe trei luni

29 Aug 2014   •   09:13
Cum va fi vremea în SEPTEMBRIE, OCTOMBRIE și NOIEMBRIE. Vezi PROGNOZA METEO pe trei luni
Sursa foto: Victor Stroe

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarele trei luni: septembrie, octombrie și noiembrie.

VREMEA ÎN SEPTEMBRIE. Valorile termice se vor situa peste limitele climatologice normale în sud-estul țării și local în regiunile sudice și estice. În restul țării, temperatura medie se va situa în limitele normale. Temperatura medie multianulă pentru luna septembrie este de 14,8 grade Celsius. În sud-est, temperatura medie va fi de 18 grade Celsius și în sud și est, de 16 grade. În nord și centru, temperatura medie va fi în limitele climatologice, 14 grade Celsius, și în restul țării, în medie, temperaturile vor fi de 16 grade Celsius.

Dacă în timpul verii precipitațiile și-au făcut simțită prezența aproape în fiecare săptămână, ca un efect al încălzirii globale, în luna septembrie vor fi deficitare, în sud, est și sud-est. Dacă media multianuală a precipitațiilor cumulate în luna septembrie este de 55 l/mp, în sud-est va fi de 40 de l/mp. În restul teritoriul vor fi în limitele normale. Precipitații abundente vor fi local, în nord, unde media va fi de 80 l/mp.

VREMEA ÎN OCTOMBRIE. Media multianulă în luna octombrie este de 9,6 grade Celsius, însă în luna octombrie 2014, valorile termice vor depăși această medie, în special în vest, sud, sud-est. Aici temperaturile medii vor fi cuprinse între 10 și 14 grade. În restul teritoriului vor fi în limitele normale.

În ceea ce privește precipitațiile, vor fi abundente. Dacă media multianuală a precipitațiilor este de 43,5 l/mp, în cea mai mare parte de țării va fi de 60 de l/mp, iar în Maramureș, Bucovina, partea estică a Banatului și vestică a Olteniei, vor fi chiar și de 80 de l/mp.

VREMEA ÎN NOIEMBRIE. Media temperaturii multianuală în noiembrie este de 3.8 grade Celsius. În luna noiembrie 2014, valorile termice vor fi apropiate de această medie, cu excepția nordului, nord-estului și, local, vestului țării, unde temperaturile vor fi sub această medie, fiind cuprinse între 0 și 2 grade Celsius.

În ceea ce privește precipitațiile, vor fi excedentare în regiunile centrale și normale în restul teritoriului.

×