x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea De astăzi, vremea se răcoreşte uşor, iar temperaturile revin la valori normale. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

De astăzi, vremea se răcoreşte uşor, iar temperaturile revin la valori normale. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

17 Iul 2012   •   06:04
De astăzi, vremea se răcoreşte uşor, iar temperaturile revin la valori normale. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vremea, astazi, va fi in general frumoasa, atat sub aspect termic cat si in ceea ce priveste regimul precipitatiilor. Valorile termice sunt apropiate de normalul perioadei, soarele tine agenda zilei, iar ploile insotite de descarcari electrice isi vor face aparitia doar izolat in zona de munte, in nord-vest, precum si in zona deluroasa. Vantul va adia placut si va avea ceva mai multa putere pe creste. Dupa-amiaza aduce temperaturi cuprinse intre 22 de grade in regiunile nordice si in zonele depresionare si 31 de grade in Lunca Dunarii.

Dupa aproape doua saptamani in care temperaturile s-au situat peste pragul caniculei ziua de marti va aduce pentru bucuresteni cel mult 29-30 de grade in termometre, valori apropiate de normalul termic al perioadei. Soarele va straluci nestingherit si vantul va fi domol.

Miercuri, vremea va fi in general frumoasa. Va predomina soarele, mai putin dupa-amiaza si seara in nordul si in nord-estul tarii, unde se vor aduna cativa nori ce vor lasa numai izolat averse slabe, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul va fi mai sprinten la munte, iar valorile termice se vor mentine apropiate de mediile climatologice ale perioadei, astfel incat temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 de grade in depresiuni si 32 de grade in extremitatea sudica.

Bucurestenii se pot bucura si miercuri de o zi insorita si extrem de placuta din punct de vedere termic. Vantul aproape ca nu se simte, iar dupa-amiaza se strang in termometre cam 30-31 de grade, temperaturi numai bune pentru o plimbare in parc sau alte activitati in aer liber fara a va ingrijora de stresul termic.

Joi, vremea se mentine frumoasa, dar reorientarea circulatiei in zona tarii noastre favorizeaza patrunderea unei mase de aer mai cald, ce va determina o vreme calduroasa in majoritatea regiunilor. Cerul va fi aproape lipsit de nori, iar vantul va fi destul de linistit. Maximele termice se vor incadra intre 26 de grade in depresiuni si 34 de grade in regiunile sudice.

Joi, vremea se incalzeste si in zona Capitalei. Pe fondul cerului mai mult senin si a patrunderii unui aer mai cald, mercurul in termometre urca pana la 33 de grade.

Sfarsitul saptamanii va aduce o vreme calduroasa in tara noastra, local caniculara cu precadere in sudul si sud-vestul tarii. Va fi soare, dar in regiunile nordice si la munte, mai ales in orele amiezilor se vor inmulti norii si vor lasa cateva averse si descarcari electrice, iar vantul va prezenta unele intensificari, cu un plus pentru ziua de duminica. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 si 37 de grade.

×