x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Diferenţă de temperatură de 26 de grade de la noapte la zi la Miercurea Ciuc

Diferenţă de temperatură de 26 de grade de la noapte la zi la Miercurea Ciuc

22 Mar 2017   •   17:48
Diferenţă de temperatură de 26 de grade de la noapte la zi la Miercurea Ciuc

Diferenţa dintre temperatura minimă înregistrată marţi noaptea şi cea maximă din cursul zilei de miercuri, la Miercurea Ciuc, a fost de 26 de grade Celsius, arată măsurătorile de la staţia meteo din localitate. 

Potrivit meteorologilor de serviciu, în timpul nopţii de marţi spre miercuri s-a înregistrat o minimă de minus 4 grade Celsius, iar miercuri după amiază s-a consemnat o maximă de 22 grade Celsius. 

Maxima de miercuri se apropie de cea mai ridicată valoare înregistrată la Miercurea Ciuc în luna martie, care a fost de 25,2 grade Celsius şi a fost măsurată în 1975. Şi în alte localităţi ale judeţului a fost foarte cald. La Odorheiu Secuiesc s-au măsurat 23 de grade Celsius, în vreme ce la Joseni şi Topliţa au fost 20 grade Celsius. 

Potrivit şefului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, în cursul zilei de miercuri s-a observat o creştere a numărului de pacienţi cu hipertensiune arterială, insuficienţă respiratorie şi bronhopneumonie obstructivă cronică. Dr. Peter Szilard a punctat faptul că atunci când se schimbă frontul atmosferic şi se înregistrează diferenţe mari de temperatură de la noapte la zi sunt afectate, cu precădere, persoanele hipertensive şi cardiace. Drept urmare, medicul le-a recomandat acestor pacienţi să respecte tratamentul prescris de medicii specialişti şi să consume suficiente lichide. 

Vremea a fost destul de schimbătoare în judeţul Harghita, în ultima perioadă, în data de 18 martie înregistrându-se viscol şi ninsoare abundentă, în zonele înalte. AGERPRES

×