x close

Ger cumplit în România; s-au înregistrat minus 32 de grade Celsius

0
10 Ian 2017 - 09:36
Ger cumplit în România; s-au înregistrat minus 32 de grade Celsius bazilfoto/Getty Images/iStockphoto Thermometer minus degree temperature in cold winter.

Staţia meteo din Întorsura Buzăului a înregistrat marţi dimineaţă cea mai scăzută temperatură din această iarnă, minus 32 grade Celsius.

Potrivit meteorologului de serviciu, Viorica Ienea, minima a fost înregistrată în jurul orei 7,30, după care temperatura a început să crească uşor.

"A fost o noapte extrem de geroasă. Temperaturile au oscilat între minus 27 şi minus 30,5 grade Celsius toată noaptea. Minima a fost de minus 32 de grade Celsius la ora 7,30 dimineaţa, iar în jurul orei 8,00 a urcat la minus 31,8 grade", a declarat, pentru AGERPRES, Viorica Ienea.

Potrivit prognozei meteo, este posibil să ningă începând de miercuri, prin urmare gerul se va mai domoli.

Meteorologii spun că este una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani din cauza temperaturilor extrem de scăzute care s-au menţinut zile şi nopţi la rând. În ajunul Anului Nou, la Întorsura Buzăului, mercurul termometrelor a coborât până la minus 24,2 grade Celsius, iar de atunci nu s-au mai înregistrat valori pozitive.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939. www.agerpres.ro


 

Ştiri din .roPUBLICITATE
 
Serviciul de email marketing furnizat de