x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Gerul se va resimţi în sudul şi centrul ţării, în următoarele 3 zile;episodul de frig nu va fi la fel de intens precum cel precedent

Gerul se va resimţi în sudul şi centrul ţării, în următoarele 3 zile;episodul de frig nu va fi la fel de intens precum cel precedent

18 Ian 2017   •   17:02
Gerul se va resimţi în sudul şi centrul ţării, în următoarele 3 zile;episodul de frig nu va fi la fel de intens precum cel precedent
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Gerul se va resimţi în regiuni din sudul şi centrul ţării, în următoarele trei zile, cu valori termice nocturne cuprinse între -15 şi -10 grade Celsius, însă episodul de frig nu va fi la fel de intens precum cel consemnat anterior, când temperaturile au coborât pe timpul nopţilor până la -32 de grade Celsius, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). 

'Aşa cum se precizează şi în informarea meteo emisă astăzi (miercuri, 18 ianuarie 2017 n.r.) de Administraţia Naţională de Meteorologie, vremea va deveni deosebit de rece, devenind geroasă în noaptea de miercuri spre joi mai ales în regiunile nordice, nord-estice şi centrale. Până spre sfârşitul săptămânii, gerul se va extinde în majoritatea regiunilor, dar se va resimţi mai mult în zonele centrale şi sudice. Putem spune că în centru şi sud vor urma trei zile de ger, cu valori minime ce vor ajunge către -10 până la -15 grade Celsius. În zonele depresionare temperaturile vor atinge şi -24 de grade Celsius. Pe timpul zilei, termometrele vor indica între -6 şi plus două-trei grade Celsius. Episodul de ger care ne aşteaptă în următoarele zile nu va avea, însă, aceeaşi intensitate cu cel precedent, de la începutul lunii ianuarie, când valorile termice au atins -32 de grade Celsius', a explicat specialistul ANM. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare meteo de ger şi intensificări ale vântului, valabilă până joi la prânz, în cea mai mare parte a ţării. 

Potrivit meteorologilor, în intervalul 18 ianuarie, ora 10:00 - 19 ianuarie, ora 12:00, îndeosebi pe parcursul zilei de miercuri, vântul va continua să prezinte intensificări în regiunile sud-estice şi la munte, unde local vor fi viteze de 40 - 50 km/h. 

Totodată, în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea, Constanţa, precum şi la altitudini mari în Carpaţii de Curbură şi în Munţii Banatului, vor fi intervale de timp în care rafalele vor depăşi 55 - 60 km/h şi, temporar, zăpada va fi spulberată. 

Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă în noaptea de miercuri spre joi (18/19 ianuarie) mai ales în regiunile nordice, nord-estice şi centrale, iar în nopţile următoare, până la sfârşitul săptămânii, gerul se va extinde în cea mai mare parte a ţării. Frecvent se vor înregistra temperaturi minime cuprinse între -20 şi -10 grade, iar maximele diurne vor fi preponderent negative. 

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia meteorologică, va putea actualiza informarea meteo emisă miercuri. 

×