x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Informare de precipitaţii moderate, ninsori la munte şi intensificări ale vântului, de joi până vineri dimineaţă

Informare de precipitaţii moderate, ninsori la munte şi intensificări ale vântului, de joi până vineri dimineaţă

24 Mar 2016   •   11:05
Informare de precipitaţii moderate, ninsori la munte şi intensificări ale vântului, de joi până vineri dimineaţă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică privind precipitaţii moderate cantitativ, ninsori la munte şi intensificări ale vântului, valabilă de joi, de la ora 11,00, până vineri, la ora 11,00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, temporar, vor fi precipitaţii îndeosebi în centrul, sudul şi estul ţării. La munte va ninge, în zonele subcarpatice vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori, iar în restul teritoriului vor predomina ploile.

În sudul ţării cantităţile de apă vor mai depăşi, pe arii restrânse, 15-20 litri/metrul pătrat, iar la munte vor fi intervale în care ninsorile vor fi moderate cantitativ şi se va depune un nou strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări temporare, în special în regiunile vestice şi estice, unde la rafală se vor depăşi 45-50 km/h. La munte, la altitudini mari, mai ales pe parcursul zilei de joi, 24 martie, vor fi şi viteze de peste 70 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Reprezentanţii ANM precizează că vremea se va menţine rece pentru această dată până duminică, 27 martie, iar valorile minime de temperatură vor deveni negative în jumătatea de nord şi pe arii restrânse în restul ţării. În noaptea de sâmbătă spre duminică, în depresiunile din estul Transilvaniei, valorile termice vor fi la limita gerului. Pe arii restrânse se va forma brumă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: informare meteo