x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea INHGA: Debitele râurilor, în creştere în următoarele şapte zile

INHGA: Debitele râurilor, în creştere în următoarele şapte zile

07 Mai 2017   •   10:18
INHGA: Debitele râurilor, în creştere în următoarele şapte zile

Debitele medii zilnice ale râurilor din ţară vor fi în general în creştere, în următoarele şapte zile, din cauza precipitaţiilor prognozate şi propagării, relevă prognoza hidrologică pentru râurile din România publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), pentru intervalul 7 mai, ora 7:00 - 13 mai, ora 7:00. 

În ultimele două zile ale intervalului debitele vor fi în creştere doar prin propagare şi numai pe cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari. 

Hidrologii precizează că sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri semnificative de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte din nordul, vestul şi centrul ţării, tot în ultimele două zile ale intervalului, ca urmare a precipitaţiilor prognozate sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ. 

Potrivit INHGA, debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară, pe secţiunea Baziaş, va fi staţionar în următoarele două zile, apoi în scădere până la valoarea de 6.900 metri cubi/secundă, dar cu o tendinţă de creştere la sfârşitul intervalului, situându-se însă sub media multianuală a lunii mai, de 7.250 m.c/s. 

În aval de Porţile de Fier, debitele Dunării vor fi în creştere, exceptând partea a doua a intervalului când vor fi în uşoară scădere pe sectorul Gruia - Corabia.

Sursa:  www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: debit rău crestere