x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ion Sandu, şeful ANM: Temperaturile scad cu până la 20 de grade în sudul ţării

Ion Sandu, şeful ANM: Temperaturile scad cu până la 20 de grade în sudul ţării

24 Oct 2014   •   15:52
Ion Sandu, şeful ANM: Temperaturile scad cu până la 20 de grade în sudul ţării

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunţat că până la jumătatea săptămânii viitoare vor fi temperaturi mai mici decât norma climatologică, iar în această noapte vântul va sufla cu peste 50 de km la oră în Bărăgan.

'Până la jumătatea săptămânii viitoare temperaturile sunt destul de scăzute comparativ cu normele climatologice. Spre exemplu, la Rădăuţi erau ieri 10 grade în timpul nopţii şi poimâine dimineaţă vom avea -10 grade. Prin urmare o scădere de 20 de grade de temperatură (...) care va ţine până la jumătatea săptămânii viitoare', a afirmat Sandu în cadrul Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă convocat la Palatul Victoria de premierul Victor Ponta.

Sandu a mai precizat că atenţionarea cod galben care este în vigoare până în vineri seară se opreşte pentru Moldova, dar 'vor fi intensificări de vânt în toată partea de sud est a ţării, mai ales în Bărăgan - peste 50-60 de km pe oră - în această noapte şi până mâine după-amiază, pentru care ANM va emite destul de multe atenţionări pe zone şi pe intervale'.

Potrivit directorului ANM, citat de Agerpres, cantităţile de precipitaţii vor fi nesemnificative începând de mâine până pe 7-8 noiembrie.

×