x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea A intrat în vigoare CODUL GALBEN de viscol, ninsori şi ploi în întreaga ţară

A intrat în vigoare CODUL GALBEN de viscol, ninsori şi ploi în întreaga ţară

14 Mar 2013   •   08:17
A intrat în vigoare CODUL GALBEN de viscol, ninsori şi ploi în întreaga ţară
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, două atenţionări Cod Galben de ninsori, viscol şi precipitaţii abundente, valabile mai întâi, începând de joi în 23 de judeţe, şi, ulterior, de vineri, în întreaga ţară.

Astfel, în intervalul 14 martie, ora 12.00 - 15 martie, ora 10.00, în vestul, centrul şi nordul ţării vor fi precipitaţii sub formă de ploaie. În noaptea de joi spre vineri, acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. La munte va ninge, iar cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi, izolat, îndeosebi în zona montană, 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55-70 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 80-90 km/h. În intervalul menţionat, ninsoarea va fi viscolită.

De asemenea, începând de vineri, 15 martie, între orele 10.00- 20.00, va fi Cod Galben de vânt puternic, precipitaţii abundente, chiar şi sub formă de ninsori la nivelul întregii ţări.

Vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală de 55-70 km/h, iar la munte va continua să sufle tare, cu peste 90 km/h.

În Banat, Crişana, Maramureş, local în Transilvania şi în nordul Moldovei, precum şi la munte, va mai ninge slab, dar viscolit.

Meteorologii atrag atenţia că vremea va intra într-un proces de răcire, care se va resimţi la început în regiunile intra-carpatice, iar în zilele de sâmbătă şi duminică în întreaga tară.

Fenomenele meteorologice încadrate la Cod Galben cuprind: averse, descărcări electrice, intensificări de vânt, care temporar pot deveni periculoase pentru zonele vizate.

×