x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Meteorologii anunţă o iarnă blândă. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

Meteorologii anunţă o iarnă blândă. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

30 Noi 2011   •   09:29
Meteorologii anunţă o iarnă blândă. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

Pentru intervalul decembrie 2011 - februarie 2012, informatiile de la Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu estimeaza pentru Romania temperaturi medii lunare apropiate de valorile normale.

In luna decembrie 2011, temperaturile medii lunare ale aerului vor prezenta valori apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul si vestul tarii, unde local valorile termice vor fi peste mediile multianuale. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi normale in cea mai mare parte a teritoriului, iar local, in sudul tarii sunt posibile valori sub mediile multianuale.

In luna ianuarie 2012, regimul termic mediu lunar al aerului se va situa in limite apropiate de valorile normale la scara intregii tari. Cantitatile medii lunare de precipitatii vor fi apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a tarii, cu exceptia zonelor sudice si sud-vestice unde, local, acestea se pot situa sub mediile multianuale lunare.

In luna februarie 2012, temperaturile medii ale aerului vor inregistra valori apropiate de mediile multianuale lunare la scara intregii tari. Cantitatile de precipitatii vor fi normale in cea mai mare parte a zonelor, iar local, in sud-vestul si vestul tarii, acestea pot fi sub mediile multianuale lunare.

ANM precizeza faptul ca, aceste informatii nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv.

Prognoza meteorologica sezoniera se elaboreaza cu anticipatie de 1-6 luni avand un caracter orientativ si grad de realizare de peste 60-65%. De aceea, aceste estimari sezoniere sunt permanent actualizate prin prognozele pe termen scurt (1-3 zile) si mediu (7-10 zile), cu un grad de realizare de peste 87-95%.

×