x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Meteorologii avertizează! Un nou ciclon va lovi ţara noastră!

Meteorologii avertizează! Un nou ciclon va lovi ţara noastră!

19 Mar 2018   •   10:59
Meteorologii avertizează! Un nou ciclon va lovi ţara noastră!

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunţat că un nou ciclon loveşte zilele acestea sud-vestul României.

Potrivit şefei ANM, vremea este deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării."Până spre finele săptămânii, mercurul va înregistra temperaturi cu 10 - 15 grade mai scăzute decât normalul acestei perioade.Deja, în toată regiunea Moldovei, temperaturile s-au situat sub pragul de îngheţ, iar la această oră, în jumătatea de nord a Moldovei este destul de frig", a declarat pentru Observator directorul ANM, Elena Mateescu.

Şi la Bucureşti sunt minus 5 grade Celsius şi, potrivit spcecialistului, în toate regiunile extracarpatice sunt valori negative.

"Pe întreg parcursul săptămânii vremea va fi deosebit de rece. Dar va fi important şi ce se întâmplă din punctul de vedere al precipitaţiilor, din cauza unui nou ciclon care loveşte sud-vestul României", a explicat Elena Mateescu.

Din această dimineaţă, de la ora 6.00, a intrat în vigoare informarea meteo de ger, lapoviță, ninsoare şi polei în toată ţara. Pentru Bucureşti, ANM a emis o prognoză meteo specială de vreme severă. 

Astfel, în intervalul 19 martie, ora 6.00 – 20 martie, ora 21.00, este în vigoare o informare meteo de precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, polei şi vreme deosebit de rece.

Potrivit ANM temporar vor fi precipitații, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, în extindere treptată dinspre sud-vest.

În jumătatea de sud a țării și la munte acestea vor fi în general moderate cantitativ. Se va semnala polei sau ghețus, în special în sudul teritoriului, iar vântul va avea unele intensificări. Vremea se va menține deosebit de rece, mai ales în regiunile extracarpatice. 

Pentru Bucureşti, meteorologii au emis o prognoză meteo care intră în vigoare de astăzi, 19 martie, de la ora 8.00.http://www.observator.tv

×
Subiecte în articol: ciclon romania