x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ne așteaptă o iarnă grea! Meteorologii anunţă perioade lungi de viscol şi ninsori abundente

Ne așteaptă o iarnă grea! Meteorologii anunţă perioade lungi de viscol şi ninsori abundente

13 Oct 2017   •   08:54
Ne așteaptă o iarnă grea! Meteorologii anunţă perioade lungi de viscol şi ninsori abundente
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Elena Mateescu, directorul Agenției Naționale de Meteorologie, a fost invitată la Antena 3 Live pentru a oferi mai multe detalii despre iarna care vine, dar și despre efectele încălzirii globale ce afectează inclusiv România.

„În România, vom avea veri din ce în ce mai călduroase și mai secetoase. Dar, acele perioade de secetă alternează cu perioade cu precipitații excedentare. Chiar și toamna înregistrăm perioade de inundații. Încălzirea globală nu înseamnă doar temperaturi mai mari”, a mai spus directorul ANM.

Cum vor fi iernile în România

„Fenomenele de tip supercelulă vor fi specifice în special sezonului cald. Acum ne apropiem de toamnă și vorbim de alternanțe de perioade mai călduroase, urmate de perioade răcoroase. Nu excludem să avem precipitații sub formă de ninsoare în zonele montane”, a avertizat directorul ANM.

De asemenea, Elena Mateescu a vorbit și despre perioadele de iarnă.

„Au fost ani în care prima jumătate a iernii a fost mai caldă, mai blândă, iar de la jumătatea lui ianuarie am avut fenomene repetate de viscol și căderi de zăpadă”.

Directorul ANM a subliniat că România are încă un climat temperat-continental, chiar dacă observăm o prelungire a verilor și a iernilor, în ultimii ani.

Totuși, se pare că va fi una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, cu perioade lungi de viscol și ninsori abundente. Temperaturile vor scădea îngrijorător de mult, iar disconfortul va fi extrem de pronunțat.

×
Subiecte în articol: anm iarna Elena Mateescu