x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea NINSORI, VISCOL și POLEI. Autoritățile au închis mai multe porțiuni de drumuri și autostrăzi. Vezi în ce zone NU SE CIRCULĂ

NINSORI, VISCOL și POLEI. Autoritățile au închis mai multe porțiuni de drumuri și autostrăzi. Vezi în ce zone NU SE CIRCULĂ

24 Ian 2014   •   22:33
NINSORI, VISCOL și POLEI. Autoritățile au închis mai multe porțiuni de drumuri și autostrăzi. Vezi în ce zone NU SE CIRCULĂ
Sursa foto: NINSORI, VISCOL și POLEI. Autoritățile au închis mai multe porțiuni de drumuri și autostrăzi. Vezi în ce zone nu se circulă
Polițiștii rutieri recomandă insistent tuturor conducătorilor auto aflați în trafic să manifeste prudență, să ruleze cu viteză redusă, să păstreze distanța de siguranță față de vehiculele dinainte și să evite efectuarea depășirilor.

-Pe numeroase artere rutiere din zonele aflate sub atenționarea meteorologică de viscol se circulă îngreunat la această oră din cauza carosabilului umed, fiind posibil să apară și poleiul, aceleași condiții dificile fiind înregistrate și pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța și A3 București - Ploiești, anunță Centrul Infotrafic al IGPR.

-Aceleași condiții dificile de trafic se întâlnesc și pe DN1 București — Ploiești, DN1A Cheia — Săcele, DN2 Urziceni — Buzău, DN3 București — Slobozia, DN5 București — Giurgiu și DN6 tronsoanele București—Alexandria și Strehaia — Turnu Severin.


-Drumul naţional 67C, între Novaci şi staţiunea gorjeană Rânca, va fi închis vineri seară, la ora 22.00, din cauza viscolului de pe munte, până la ora respectivă şoferii fiind ajutaţi să urce sau să coboare din staţiune.

-Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, trei drumuri judeţene, respectiv Pădureni - Ilieşti, Ocheni - Găiceana şi Gioseni - Bazga, au fost închise temporar circulaţiei pe anumite sectoare, autorităţile oferind şoferilor alternative de rute ocolitoare.

Autorităţile băcăuane au luat această măsură preventiv, în urma avertizării de "cod galben", pentru a evita înzăpezirea maşinilor pe respectivele sectoare de drum.

Potrivit acestuia, sectoarele de drum închise sunt semnalizate corespunzător, inclusiv cu bariere, în zonele respective existând şi echipaje de Poliţie Rutieră care îndrumă şoferii pe rute ocolitoare.

Capitala şi zece judeţe din sudul ţării sunt, de vineri, ora 18.00, până duminică, la aceeaşi oră, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, alte 16 judeţe fiind avertizate cu cod galben.

Pentru București,  avand in vedere prognoza meteo cat si avertizarea meteorologica din data de 24.01.2014 in Bucuresti , Primarul General , Sorin Oprescu, a emis o dispozitie de urgenta prin care a solicitat instituţiilor publice aflate în subordine, operatorilor de servicii publice (R.A.D.E.T, R.A.T.B, S.C APA NOVA BUCUREŞTI S.A, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, S.C. Luxten Lighting Company S.A, Directia Generala de Politie Locala şi Control a Municipiului Bucureşti) precum si directiilor implicate in programul de deszapezire din cadrul Primariei Capitalei, sa asigure permanenţă 24 din 24 ore la sediile instituţiilor, sa ia măsuri astfel incat dispeceratele să preia toate sesizările şi să fie redirecţionate către persoanele competente pentru a fi soluţionate în regim de urgenţă.

De asemenea, se vor asigura echipe necesare pregătite să intervină în orice moment pentru rezolvarea problemelor ce pot apărea.

×