x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Noaptea de luni spre marţi, cea mai geroasă din această iarnă. La Bucureşti vor fi -23 de grade

Noaptea de luni spre marţi, cea mai geroasă din această iarnă. La Bucureşti vor fi -23 de grade

09 Ian 2017   •   17:35
Noaptea de luni spre marţi, cea mai geroasă din această iarnă. La Bucureşti vor fi -23 de grade
Sursa foto: Foto: Oana Pavelescu

Noaptea de luni spre marţi va fi cea mai geroasă din această iarnă, în România, cu temperaturi care vor ajunge chiar şi la -30 de grade în depresiuni, în timp ce în Bucureşti se vor înregistra -23 de grade Celsius, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Mihai Huştiu, meteorolog de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). 

"În această noapte se vor consemna cele mai scăzute temperaturi de la debutul acestei ierni, în România. La nivel naţional, se vor consemna -29 de grade, chiar -30 de grade Celsius în depresiuni, în estul Transilvaniei, iar în Capitală termometrele vor coborî până la -23 de grade Celsius. De asemenea, în restul teritoriului valorile termice vor fi, în medie, de -20 de grade Celsius. Zonele mai ferite de aceste temperaturi extreme sunt în vestul ţării, acolo unde se află în vigoare o avertizare Cod galben de ger. Practic, vorbim despre temperaturi mult sub nivelul normal al perioadei, chiar şi cu 10 - 15 grade Celsius mai scăzute", a menţionat Huştiu. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de ger, valabilă pentru 37 de judeţe, inclusiv Municipiul Bucureşti, precum şi o avertizare Cod Galben de temperaturi extrem de scăzute în cinci judeţe, valabile pe durata zilelor 9 şi 10 ianuarie. 

Potrivit meteorologilor, atât luni, cât şi marţi, va fi în vigoare Codul portocaliu în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş, unde gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade. 

De asemenea, avertizarea Cod galben de frig va fi valabilă în zilele de 9 şi 10 ianuarie în Crişana şi în Banat. În aceste zone, vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopţilor şi al dimineţilor, când valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade. 

În perioada următoare, ANM va emite noi mesaje privind evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice periculoase.

×