x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Primăria Capitalei a convocat de urgenţă Comandamentul de iarnă! Potrivit ANM sunt aşteptate ninsori abundente, ger şi viscol puternic

Primăria Capitalei a convocat de urgenţă Comandamentul de iarnă! Potrivit ANM sunt aşteptate ninsori abundente, ger şi viscol puternic

27 Noi 2017   •   13:29
Primăria Capitalei a convocat de urgenţă Comandamentul de iarnă! Potrivit ANM sunt aşteptate ninsori abundente, ger şi viscol puternic

Primarul Capitalei a convocat astăzi comandamentul pentru evaluarea stadiului pregătirilor de iarnă​.

Au fost prezenţi primarii celor 6 sectoare, dar și operatorii de salubrizare, reprezentanţi ai RADET, RATB, Administraţia Străzilor Bucureşti, dar și Apa Nova.

Suntem pregatiti sa dovedim si in acest an ca putem sa facem o deszapezire eficienta printr-o foarte buna organizare si intrebuintare eficienta a tuturor utilajelor de care dispunem. Avem o mie de utilaje, dintre care 623 la sectoare, iar restul la institutiile subordonate. Ca noutate sunt si cele 20 de masini pentru topit zapada. 

Atat RADET, cat si RATB sa se pregateasca bine pentru aceasta iarna. La fel Politia Capitalei. Traim intr-un oras aglomerat cu foarte multe masini. Avem peste o suta de mii de masini. Rablele Europei vin la noi la Bucuresti. Sa punem un stop tuturor acestor rable", a declarat primarul Capitalei în cadrul comandamentului. 

Ce spun meteorologii

Gabriela Băncilă, meteorolog, ANM, a declarat că estimările privind iarna 2017 - 2018 in Romania, inclusiv in Capitala, au la baza estimarile Centrului European care au un grad de realizare de 60 la suta. 

Fenomenele extreme cum ar fi viscolul sau gerul nu pot fi estimate pe baza acestor estimari sezoniere.

Pentru ianuarie, în Bucureşti, se estimeaza un excedent de precipitaţii, atât sub formă de ploaie, cât şi sub formă de ninsoare.

Probabilitatea de aparitie a viscolului in Capitala: unul in decembrie, doua in ianuarie. 

De asemenea, meteorologii anunţă că există probabilitatea ca in luna februarie sa fie un strat de zăpadă consistent.

Azi şi mâine, ploi însemnate în Bucureşti

Pentru luni și marți, meteorologii anunță pentru municipiul Bucureşti ploi însemnate cantitativ, acumulări de apă de 30-35 de litri/mp şi vânt puternic.

Începând de luni (27 noiembrie) şi până în după-amiaza zilei de marţi (28 noiembrie) va ploua continuuşi se vor cumula cantităţi de apă în jur de 30 – 35 l/mp.

În timpul nopţii de luni spre marţi şi în dimineaţa zilei de marţi, când şi vântul va avea unele intensificări, cu viteze la rafală ce vor atinge temporar 45 – 55 km/h.Observator.tv

×