x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA de 1 mai

Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA de 1 mai

29 Apr 2018   •   07:51
Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA de 1 mai
Sursa foto: AlexanderNovikov/Getty Images/iStockphoto

Vremea va fi deosebit de frumoasă în mini-vacanţa de 1 Mai, iar valorile termice vor ajunge la 29 de grade Celsius, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

Prognoza de specialitate relevă, totodată, că, în zilele de 30 aprilie şi 1 Mai, temperaturile vor urca până spre 28-29 de grade Celsius şi doar temporar, în zona montană, vor fi posibile câteva ploi, dar slabe cantitativ.

"După ziua de sâmbătă, urmează veşti bune. Temperaturile se vor încadra, la scara întregii ţări, între 14-15 grade Celsius şi 29 de grade, în zonele din partea sudică şi vestică a ţării. De asemenea, pe Litoral se vor înregistra valori termice cuprinse între 18 şi 24 de grade, deci vom avea o vreme însorită. Pentru zona de munte ne aşteptăm să avem intervale scurte cu ploi de vară caracteristice, pentru că regimul de temperaturi este unul mai degrabă specific pentru sfârşitul lunii mai. Aşadar, în general, vom avea o vreme prielnică pentru fiecare dintre noi, indiferent unde ne vom afla. În zona de sud, de vest, chiar şi în zona Moldovei, temperaturile vor fi foarte generoase, pentru că, practic, la scara întregii ţări, de la Litoral până la zona montană, mercurul din termometre va indica valori cu mult peste normele climatologice specifice datei din calendar. Pe 30 aprilie şi 1 Mai este posibil, însă, ca în zona montană să existe probabilitatea de apariţie, pentru scurte intervale de timp, a precipitaţiilor, dar foarte slabe cantitativ", a afirmat directorul general al ANM.

Elena Mateescu a subliniat, în acelaşi timp, că pentru Bucureşti sunt anunţate, în mini-vacanţa de 1 Mai, valori de temperatură foarte ridicate, în jurul a 27-29 de grade Celsius. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cum va fi vremea de 1 mai