x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza METEO pentru 26, 27, 28 şi 29 iunie: Cer noros

Prognoza METEO pentru 26, 27, 28 şi 29 iunie: Cer noros

25 Iun 2018   •   19:50
Prognoza METEO pentru 26, 27, 28 şi 29 iunie: Cer noros

În cursul după-amiezii vor cădea averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice în regiunile intracarpatice, în timp ce în sud și în est cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va suflă slab până la moderat în sud-est și slab, în restul zonelor țării. Temperatura maximă va fi între 21 și 28 de grade iar cea minimă între 8 şi 16 grade.  
 

Marţi 8/28 cer noros

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local în sud-vestul, centrul, nord-estul țãrii, la munte și izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi între 22 şi 28 de grade iar cele minime se vor situa între 8 și 16 de grade.

Miercuri 9/28 cer variabil

Vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a țării, pe spații relativ extinse urmând să se semnaleze averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Cantități de apa ceva mai însemnate . Vântul va suflă moderat în sud-est și slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 23 și 28 de grade la nivelul întregii țări, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate în estul Luncii Dunării. 

Joi 9/29 cer variabil

Activitatea ciclonica se va menține la parametri ridicați în majoritatea zonelor țării, pe spații relativ extinse urmând să cadă averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și cu totul izolat de grindină. În nordul Carpaților Orientali cantitățile de apa așteptate a se acumula vor fi mai importante, de până la 15-20 de mm. Vântul va suflă slab în cea mai mare parte a țării, cel mult moderat în zonă litorala. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 21-26 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana și 24-29 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate în nordul extrem al Moldovei. 

Vineri 9/31 cer variabil

Vremea se va ameliora ușor că aspect mai ales în zonele extracarpatice, unele averse slabe de ploaie urmând să mai cadă local doar în interiorul arcului carpatic. Vântul va suflă moderat în nord-vest și în sud-vest și mai mult slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 22 și 27 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 26-31 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în estul Luncii Dunării) și 23-28 de grade în Moldova.

Temperaturi în principalele oraşe:                        

Bucureşti 26 ploi

Craiova 25 cer variabil

Timişoara 23 cer variabil

Sibiu 25 cer variabil

Suceava 23 cer variabil

Galaţi 27 cer variabil

Constanţa 25 ploi

Cluj-Napoca 28 ploi

Bacău 27 cer variabil

Baia Mare 25 cer variabil

Iaşi 27 cer variabil

Oradea 25 precipitaţii

Reşiţa 24 precipitaţii

Piteşti 24 cer variabil

Braşov 24 cer variabil

Ora la care răsare şi apune soarele

Soarele răsare: 5: 32 Soarele apune: 9:04

Presiunea atmosferică: 769 mmHg

Viteza vântului:   10 km/h (S-V)

 

×
Subiecte în articol: vremea 26 iunie