x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza meteo pentru august - octombrie. Vom avea o toamnă lungă şi fierbinte

Prognoza meteo pentru august - octombrie. Vom avea o toamnă lungă şi fierbinte

22 Iul 2015   •   13:45
Prognoza meteo pentru august - octombrie. Vom avea o toamnă lungă şi fierbinte
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Meteorologii au emis prognoza pentru lunile august, septembrie şi octombrie.

AUGUST -
Temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile multianuale in cea mai mare parte a teritoriului, abaterile termice cele mai mari fiind posibile  îndeosebi in regiunile sudice, sud-estice si vestice.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi deficitare in aproape toata tara, cele mai scazute valori fiind posibile in sud-estul si sudul teritoriului.

SEPTEMBRIE - Cantitatile lunare de precipitatii vor avea o tendinta spre deficit in majoritatea regiunilor, exceptand centrul si nordul tarii unde acestea pot fi apropiate de mediile climatologice.

Temperaturile medii lunare vor inregistra valori peste normele climatologice in sud-estul, sudul si vestul tarii, iar in celelalte regiuni se pot apropia de cele normale.

OCTOMBRIE - Valorile termice vor fi peste mediile climatologice in sud-est si local in sudul si vestul tarii, iar in restul zonelor se vor incadra in normalul perioadei.

Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta valori peste mediile multianuale in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul si local sudul si vestul tarii, unde acestea vor fi apropiate de cele normale.

×