x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Scandal URIAȘ în Italia legat de o afacere în care FOTBALUL este amestecat în IMIGRAȚIA CLANDESTINĂ

Scandal URIAȘ în Italia legat de o afacere în care FOTBALUL este amestecat în IMIGRAȚIA CLANDESTINĂ

20 Iul 2017   •   16:08
Scandal URIAȘ în Italia legat de o afacere în care FOTBALUL este amestecat în IMIGRAȚIA CLANDESTINĂ

Justiţia italiană a deschis o anchetă într-o afacere în care fotbalul este amestecat cu imigraţia clandestină, cu punct de plecare clubul club de divizia a treia Prato, nefiind exclusă implicarea unor echipe din elită, scrie joi La Gazzetta dello Sport, citată de AFP. 

Joi dimineaţă, poliţia din oraşul Prato a plasat patru persoane în arest preventiv, printre ei fiind doi oficiali ai clubului AC Prato 1908. De asemenea, au avut loc percheziţii la mai multe firme. 

Potrivit ziarului, mai mulţi conducători ai acestui club ar fi "favorizat sosirea ilegală în Italia a unor minori africani". Tinerii jucători erau apoi "vânduţi unor echipe din diviziile superioare" (Serie A sau Serie B) fără ca acestea să fie la curent cu caracterul fraudulos al intrării pe teritoriul lor, precizează cotidianul. 

Anchetatorii suspectează mai mulţi conducători de organizarea de meciuri trucate şi pariuri ilegale. 

Au fost de asemenea percheziţionate sediile a două echipe, din Serie A şi Serie B, a indicat La Gazetta dello Sport, fără a preciza numele acestor formaţii. 

Persoanele arestate sunt suspectate că le-au permis unor africani minori, mai ales ivorieni, să obţină acte false şi să se prezinte la ambasada Italiei de la Abidjan ca să obţină aici vize pentru reîntregirea familiei. 
AGERPRES

×