x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Șefa ANM: Primul viscol serios se va înregistra la începutul lunii ianuarie

Șefa ANM: Primul viscol serios se va înregistra la începutul lunii ianuarie

20 Noi 2017   •   22:27
Șefa ANM: Primul viscol serios se va înregistra la începutul lunii ianuarie
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Meteorologii anunță pentru lunile decembrie, ianuarie şi februarie o vreme ce se va încadra, în general, în limitele normale ale perioadei de iarnă, însă cu unele episoade dificile, în care vor cădea cantități mari de zăpadă sau se vor înregistra temperaturi minime polare.

Directorul Administrație Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu a oferit, în exclusivitate pentru Antena 3, informații detaliate despre vremea din următoarea perioadă.

Potrivit Elenei Mateescu, primul viscol serios se va înregistra în țara noastră în perioada 5-7 ianuarie 2018.

"Am luat iernile de referință în România și am introdus inclusiv iarna lui '54, cea a lui 2012 și a lui 2014. De ce? Ca să arătăm că astfel de manifestări de vreme severă cu o perioadă care pe medie, pe ansamblu, exemplifică o iarnă normală în România, nu exclude apariția acestor fenomene considerate și înscrise în meteorologie ca fiind fenomene de vreme severă cum sunt viscolul, perioadele de ger cu temperaturi minime sub -15 / -35 de grade, perioade care se pot înregistra nu numai în depresiunile din estul Transilvaniei, Toplița, Miercurea Ciuc, Joseni, Întorsura Buzăului, ci și în regiunile extra-carpatice", a spus Elena Mateescu.

×
Subiecte în articol: viscol