x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Sudul României rămâne sub cod portocaliu şi joi

Sudul României rămâne sub cod portocaliu şi joi

29 Iul 2015   •   17:28
Sudul României rămâne sub cod portocaliu şi joi
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Mai multe judeţe din România rămân şi joi sub Cod Portocaliu de caniculă însă nu se pune problema emiterii unui Cod Roşu.

,,Joi este posibil să fie cea mai caldă zi din acest an numai dacă se ating 40 de grade Celsius, pentru că 38-39 de grade Celsius am mai avut. Este la limită, greu de spus acum la zecimale. S-ar putea să se înregistreze o valoare mai ridicată în Lunca Dunării, Turnu Măgurele, o localitate din această zonă ar putea face o valoare care să se apropie mult de 40 de grade. Rămânem pe codurile deja anunţate. Ar trebui să avem peste 42 de grade Celsius ca să emitem Cod Roşu', a precizat, miercuri, pentru AGERPRES, meteorologul de serviciu de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit sursei citate, vineri, sâmbătă şi duminică, vremea se va răcori, iar pentru săptămâna viitoare se estimează o vreme caldă, însă nu caniculară.

Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/ a emis, marţi, o atenţionare Cod Portocaliu de caniculă şi disconfort termic, valabilă în intervalul 29-30 iulie, în şase judeţe din partea de sud a ţării şi Municipiul Bucureşti.

Conform datelor postate pe site-ul ANM, în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, inclusiv în Capitală, se vor atinge, joi, temperaturi maxime de 38-39 de grade Celsius, iar izolat se pot înregistra valori în jurul a 40 de grade şi, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

ANM precizează că, în după-amiaza zilei de joi, 30 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zonele de munte.

×