x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Temperaturile scad după 18 septembrie. Vezi PROGNOZA METEO pentru intervalul 16-29 septembrie

Temperaturile scad după 18 septembrie. Vezi PROGNOZA METEO pentru intervalul 16-29 septembrie

16 Sep 2013   •   13:34
Temperaturile scad după 18 septembrie. Vezi PROGNOZA METEO pentru intervalul 16-29 septembrie
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Vremea intră într-un proces de răcire accentuată, în toată ţara, potrivit prognozei Agenţiei Naţionale de Meteorologie valabilă în perioada 16-29 septembrie.

În intervalul 16-29 septembrie, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, cu ploi, local însemnate cantitativ, potrivit ANM.

BANAT

În prima zi a intervalului, vremea va fi caldă, cu temperaturi medii în jurul a 25 de grade, apoi acestea vor marca o scădere până la valori de 18...20 de grade, în jurul datei de 18 septembrie, când vremea va deveni rece. Până în data de 27 septembrie, mediile temperaturilor maxime vor avea variaţii uşoare între 19 şi 21 de grade, urmând ca până la sfârşitul lunii, acestea să scadă cu aproximativ 2 grade. Minimele termice, după o creştere în data de 17 septembrie până la medii de 12...13 grade, vor marca o scădere de 4...5 grade în data de 18 septembrie, restul intervalului fiind caracterizat de valori medii cuprinse între 8 şi 10 grade.

Se vor semnala ploi, local însemnate cantitativ, în intervalul 17-20 septembrie, apoi şansele de apariţie a ploilor vor fi reduse.

CRIŞANA

Vremea se va răci de la valori medii diurne de 24 de grade în prima zi a intervalului, până la 17...18 grade în zilele de 18 şi 19 septembrie, când va fi rece pentru această dată. În intervalul 20 -27 septembrie temperaturile maxime vor creşte uşor până la medii de 20...21 de grade, pentru ca în ultimele zile ale lunii acestea să scadă din nou cu 2....3 grade. Minimele termice vor scădea în data de 18 septembrie, până la 8...9 grade, după care vor creşte uşor şi se vor apropia de o medie în jur de 10 grade până la sfârşitul intervalului.

Va ploua pe arii extinse și important cantitativ în intervalul 17-19. În rest vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe.

TRANSILVANIA

În primele zile, maximele termice vor fi în medie de 23...24 de grade, după care vor scădea şi vor ajunge la medii de 16...18 grade în perioada 18-20 septembrie, când vremea va fi rece. Apoi, până la sfârşitul lunii, valorile diurne vor fi cuprinse în medie între 17 şi 19 grade. Mediile temperaturilor nocturne se vor situa, în prima jumătate a acestei săptămâni, în jur de 9 grade, apoi vor scădea până la 6...7 grade în 19 septembrie, urmând ca până la sfârşitul intervalului, să nu mai prezinte variaţii semnificative.

Va ploua pe arii extinse în intervalul 17-19 septembrie când cantităţile de apă pot fi mai însemnate, dar şi în zilele de 22 şi 29 septembrie. În rest doar pe spaţii restrânse vor fi ploi slabe de scurtă durată.

MARAMUREŞ

Valorile maxime de la începutul acestei săptămâni vor fi în medie de 22 de grade, iar în data de 18 septembrie acestea vor scădea în medie cu 6 grade, caracterizând o vreme rece. În următoarele zile valorile diurne vor creşte şi vor ajunge la medii de 18...19 grade în 27 septembrie. O uşoară răcire a vremii se va resimţi din nou în ultimele zile ale intervalului, când temperaturile medii se vor apropia de 17 grade. Temperaturile minime se vor situa în medie între 7 şi 9 grade, exceptând primele zile ale intervalului, când acestea vor fi cu 2..3 grade mai ridicate.

Va ploua pe arii extinse în intervalul 17-19 septembrie, când cantităţile de apă vor fi însemnate, dar şi în zilele de 22 şi 29 septembrie. În rest doar pe spaţii restrânse vor fi ploi slabe de scurtă durată.

MOLDOVA

Săptămâna va debuta cu o creştere a temperaturilor maxime până la valori medii de 25 de grade. În data de 18 septembrie vremea se va răci, iar valorile maxime diurne nu vor mai trece, în medie, de 19 grade. În intervalul 19-29 septembrie acestea vor fi cuprinse între 17 şi 20 de grade. Temperaturile minime, în creştere în primele 3 zile până la valori medii de 13 grade, vor marca o scădere la mijlocul primei săptămâni, când vor fi de cel mult 9...10 grade. Apoi, până la sfârşitul intervalului, regimul termic nu va suferi variaţii semnificative.

Va ploua în intervalul 17- 20 septembrie, când local se vor acumula cantități importante, iar în celelelalte zile vor fi ploi în general slabe.

DOBROGEA

Valorile maxime diurne vor scădea uşor şi treptat de la medii de 23..24 de grade la începutul săptămânii până la 19 grade la sfârşitul intervalului. Mediile minimelor termice vor avea variaţii între 12 şi 17 grade până în data de 21 septembrie, apoi acestea vor fi relativ constante în jur de 12 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în jurul datei de 17 septembrie.

MUNTENIA

În primele două zile ale săptămânii vremea va fi caldă pentru această dată, cu temperaturi diurne medii în jur de 25 de grade. Acestea vor marca apoi o scădere până la valori de 21 de grade, în jurul datei de 18 septembrie, când vremea va deveni răcoroasă. Până în data de 27 septembrie, mediile temperaturilor maxime vor avea variaţii uşoare între 21 şi 23 de grade, urmând ca până la sfârşitul lunii, acestea să scadă cu aproximativ 2 grade. Valorile nocturne vor creşte până în data de 18 septembrie la medii de 13...14 grade. În următoarele 3 zile acestea vor avea variaţii între 9 şi 12 grade, pentru ca în restul intervalului variaţiile să fie nesemnificative.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 17 septembrie și spre sfârșitul intervalului.

OLTENIA

Vremea va fi caldă în primele două zile din interval, când mediile valorilor maxime de temperatură se vor situa în jurul a 25 de grade, apoi acestea vor marca o scădere spre 20...22 de grade, în perioada 18-20 septembrie, când vremea va deveni răcoroasă. Până în data de 27 septembrie, mediile maximelor termice vor avea uşoare variaţii, urmând ca ultimele zile din lună să aducă cu aproximativ 2 grade mai puţin. Valorile nocturne vor creşte până în data de 17 septembrie, spre medii de 12 grade. În următorele 4 zile acestea vor avea oscilaţii între 9 şi 11 grade, pentru ca în restul intervalului variaţiile să fie nesemnificative.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 17 septembrie și spre sfârșitul intervalului.

LA MUNTE

În primele două zile temperaturile maxime vor fi în medie în jur de 15 grade Celsius, apoi vor scădea la valori de 9 grade, în data de 9 septembrie, când vremea va deveni rece. În ziua următoare temperaturile cresc puţin, pentru ca apoi să revină la aceleaşi valori şi să se menţină constante, până în 25 septembrie, când mai câştigă 1...2 grade. Ultimele zile ale lunii septembrie nu vor aduce modificări importante din punct de vedere termic. După o uşoară creştere a mediilor temperaturilor nocturne în data de 17 septembrie, acestea scad din nou, iar până la finalul intervalului vor oscila între 2 şi 4 grade.

Va ploua în intervalul 17-20 septembrie (local important cantitativ), apoi ploile vor fi pe spații restrânse.

×