x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vești bune de la meteorologi: Vreme frumoasă și caldă în acest weekend

Vești bune de la meteorologi: Vreme frumoasă și caldă în acest weekend

08 Noi 2019   •   17:15
Vești bune de la meteorologi: Vreme frumoasă și caldă în acest weekend

Vremea va fi deosebit de caldă la nivelul întregii ţări, sâmbătă şi duminică, cu valori termice diurne de 23-24 de grade şi şanse mici de ploaie, doar la nivel local, a declarat, vineri,  Dinu Mărăşoiu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

"Pentru ziua de sâmbătă, 9 noiembrie, aşteptăm o vreme în general frumoasă şi care se menţine deosebit de caldă pentru această dată, dacă avem în vedere valorile termice din cursul după-amiezii cu maxime între 16 şi 24 de grade. Valorile de 24 de grade sunt aşteptate în sudul Munteniei şi al Dobrogei şi minimele de sâmbătă spre duminică vor fi pozitive, în general între 4 şi 14 grade. Singurul fenomen pe care îl aşteptăm sâmbătă ar fi ceaţa, care însă va apărea doar trecător şi la nivel izolat, dacă ne gândim la răspândirea ei teritorială. De asemenea, să mai menţionăm că vântul poate avea unele intensificări la munte şi în sudul Banatului", a precizat Mărăşoiu.

Tot sâmbătă, în Bucureşti, cerul va fi variabil, fără condiţii de ploaie şi maxime cuprinse între 22 şi 23 de grade Celsius.

Pe durata zilei de duminică, 10 noiembrie, vremea va rămâne caldă, cu temperaturi pozitive atât pe durata zilei, cât şi noaptea.

 "Pentru ziua de duminică, temperaturile se menţin practic în acelaşi ecart, deci maxime între 15 şi 24 de grade, minime între 4 şi 15 grade. Aşadar, vorbim tot despre o vreme deosebit de caldă pentru această dată mai ales în sud-estul ţării şi în cursul după-amiezelor. Singura modificare este faptul că vor apărea ploi locale în partea de vest şi nord-vest a ţării, încă din cursul după-amiezei. Noaptea se extind mai mult către centru, dar izolat vor apărea şi în partea de sud, sud-est şi de est a teritoriului", a afirmat specialistul ANM.

Potrivit sursei citate, la nivelul Capitalei, duminică, valorile maxime vor fi comparabile cu ziua anterioară, respectiv de 21 - 22 de grade, iar în privinţa condiţiilor de ploaie, acestea apar în noaptea de duminică spre luni, dar doar trecător.

Antena3

×