x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vești excelente de la meteorologi! Vremea s-a încălzit considerabil

Vești excelente de la meteorologi! Vremea s-a încălzit considerabil

10 Mar 2018   •   10:35
Vești excelente de la meteorologi! Vremea s-a încălzit considerabil

Sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă. ANM anunţă, de asemenea, pentru 11 martie şi 12 martie, temperaturi ridicate, de până la 19 grade Celsius.

 

În cea mai mare parte a ţării, e deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil şi doar în primele ore pe arii restrânse vor fi nori joşi sau ceaţă. Excepţie vor face nordul şi nord-vestul, unde înnorările vor fi persistente şi local va ploua slab, condiţii în care temperaturile vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. La nivelul întregii ţări, maximele termice vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade. În timpul nopţii cerul se va înnora în majoritatea zonelor, iar temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele obişnuite în a doua decadă a lunii martie, minimele urmând a se încadra în general între -2 şi 7 grade. Vor fi ploi slabe local în Crişana, pe spaţii mici în Maramureş, Banat şi vestul Transilvaniei şi doar cu totul izolat în restul teritoriului. În zona montană vor fi precipitaţii mixte, ziua în nordul Carpaţilor Orientali, iar noaptea în Occidentali şi vestul Meridionalilor, la peste 1800 m altitudine. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane. Va fi ceaţă, dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, în special din sud şi sud-est.
Presiunea atmosferica va scădea, regimul baric deja fiind subnormal.

Duminică, 11 martie 2018

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 19 grade, iar cele minime în general între 1 şi 10 grade. În vest, nord-vest şi centru cerul va fi mai mult noros, ziua va ploua doar pe spaţii mici, însă noaptea aria ploilor, în general slabe, va fi în extindere. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în primele ore ale zilei, dar în special pe timpul nopţii când va ploua pe arii restrânse, cu precădere în zonele deluroase. La munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în regiunile vestice şi la munte. Dimineaţa şi noaptea, în sud-est, local va fi ceaţă.
Presiunea atmosferica va mai scădea, însă foarte puţin.

Luni, 12 martie 2018

Vremea pe 12 martie va fi în continuare mult mai caldă decât ar fi normal în prima jumătate a lunii martie, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 9 şi 19 grade şi minime între 1 şi 9 grade. Înnorările vor fi temporar accentuate şi va ploua în cea mai mare parte a ţării. Ploile, mai ales averse, însoţite pe arii restrânse şi de descărcări electrice, vor fi moderate şi local chiar însemnate cantitativ, în special în regiunile sudice. Precipitaţii mixte vor mai fi doar în masivele cele mai înalte, la peste 1900 m altitudine. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale.

Antena 3

×
Subiecte în articol: prognoza meteo incalzire temperaturi