x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vineri ar putea fi emis COD ROȘU de CANICULĂ pentru ZONE din Oltenia şi Muntenia

Vineri ar putea fi emis COD ROȘU de CANICULĂ pentru ZONE din Oltenia şi Muntenia

28 Iun 2017   •   18:56
Vineri ar putea fi emis COD ROȘU de CANICULĂ pentru ZONE din Oltenia şi Muntenia
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

În cursul dimineţii de vineri este posibilă emiterea unui Cod roşu de caniculă, a anunţat, miercuri, Elena Mateescu, director executiv la Administraţia Naţională de Meteorologie, în cadrul Comandamentului convocat la sediul Ministerului de Interne. 

"În cursul dimineţii de vineri, este posibil, pe baza materialelor de la acest moment, să luăm în considerare emiterea unui Cod roşu de caniculă, pentru areale extinse din Oltenia şi Muntenia, pentru că în aceste zone se anticipează, conform modelelor de prognoză, valori de peste 40-42, posibil izolat 43 de grade, în special în Lunca Dunării, dar nu numai", a precizat ea. 

Mateescu a spus că valul de căldură se va menţine pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă, în acest interval fiind anticipat un cod portocaliu pentru cinci judeţe aflate în partea de sud-est a ţării. 

"Mâine vom actualiza, să spunem, atenţionarea meteorologică de Cod portocaliu, prin extinderea regiunilor ce se vor afla sub incidenţa Codului portocaliu în jumătatea sudică a ţării, respectiv în Oltenia, sudul Banatului, în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. Pentru sâmbătă ne vom extinde cu Codul portocaliu şi în toată zona Moldovei, pentru că temperaturile în aceste regiuni vor fi situate între 36 - 39 de grade, posibil izolat 40 de grade, iar indicele de disconfort termic va fi deosebit de accentuat: peste 80 de unităţi, chiar 83", a explicat oficialul ANM. AGERPRES

×