x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vremea, în continuă RĂCIRE. Temperaturile vor scădea până la -2 grade Celsius. PROGNOZA METEO pe trei zile

Vremea, în continuă RĂCIRE. Temperaturile vor scădea până la -2 grade Celsius. PROGNOZA METEO pe trei zile

27 Sep 2013   •   13:16
Vremea, în continuă RĂCIRE. Temperaturile vor scădea până la -2 grade Celsius. PROGNOZA METEO pe trei zile

Meteorologii anunță valori minime de până la -2 grade, temperaturi scăzute pentru această perioadă a anului. Vineri, valorile termice vor scădea accentuat în majoritatea regiunilor, iar temperaturile maxime vor fi de la 12...14 grade în Maramureş, în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei până la 24...25 de grade în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei.

La munte, vineri, temperaturile scad accentuat şi vremea devine rece pentru această perioadă. Soarele se arată printre nori, dar temporar înnorările sunt mai accentuate în zona Carpaţilor Meridionali, unde izolat şi trecător mai plouă slab. Vântul suflă mai tare pe creste.

Pentru bucureşteni vremea rămâne răcoroasă sâmbătă, anunţă b365.ro. Norii acoperă cerul doar parţial, iar vântul suflă cel mult moderat. Până după-amiaza mercurul din termometre abia dacă ajunge la 19 grade.

Şi duminică vremea rămâne mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă în toată regiunile. De această dată norii acoperă cerul în sudul şi în sud-vestul ţării, unde ploile câştigă teren şi chiar cad pe arii extinse noaptea când şi cantităţile de apă pot fi mai însemnate. În celelalte regiuni înnorările sunt doar temporare, iar ploile izolate. Maximele se vor situa în general între 12 grade în nordul Moldovei şi cel mult 21 grade în sudul extrem al Olteniei.

Săptămână se incheie şi în Bucureşti cu vreme mai rece decât în mod normal, vorbim depre maxime de 17, cel mult 18 grade. Vremea de toamnă mai târzie e completată de cerul încărcat de nori din care temporar va ploua.

Luna septembrie se incheie tot cu vreme rece, chiar mai rece decât în zilele precedente în unele zone ale ţării, exceptând nord-vestul, unde e răcoare mai ales dimineaţa. Norii împart cerul cu soarele în nordul extrem, dar spre sud norii acoperă cerul în cea mai mare parte a zilei şi plouă pe arii extinse în sud, în sud-vest şi în centru. Maximele se vor situa doar între 9 şi 19 grade. Nici în primele zile ale lunii octombrie vremea nu dă semne că se schimbă, rămâne rece în toată ţara, iar în jumătatea sudică plouă încă pe arii destul de mari.

×