x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vremea se schimbă radical în acest weekend. Ce spun meteorologii

Vremea se schimbă radical în acest weekend. Ce spun meteorologii

15 Noi 2019   •   14:04
Vremea se schimbă radical în acest weekend. Ce spun meteorologii

Vremea se îndreaptă şi ne vom bucura din nou de soare şi temperaturi plăcute, anunță Administrația Națională de Meteorologie(ANM). Astăzi, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 20 de grade, iar cele minime între -1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei şi 13 grade pe litoral şi în zona de deal a Banatului.

Cerul va fi variabil, cu înnorări şi pe arii restrânse ploi slabe, mai ales în prima parte a zilei şi în a doua parte a nopţii şi cu o probabilitate mai mare în estul, nordul şi sudul ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales seara şi noaptea, pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde la rafală se vor depăşi viteze de 65...75 km/h, dar şi în Banat, trecător şi pe arii restrânse de peste 45...55 km/h. Dimineaţa, dar mai ales noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceaţă.  

Sâmbătă, vremea se va încălzi uşor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 22 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă stratiformă sau ceaţă, posibil asociate cu burniţă, dimineaţa, dar mai ales noaptea, local în regiunile extracarpatice, pe văi şi în depresiuni şi izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Banat, la altitudini mari în Carpaţii Meridionali şi doar pe suprafeţe mici şi la cote mai reduse în restul teritoriului.

Duminică, deşi va fi cald, în estul, sudul şi vestul ţării va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, dar pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în celelalte reiguni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 14 şi 20 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Local, dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief va fi ceaţă. 

www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: vremea