x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Zăpadă portocalie în mai multe țări din Europa

Zăpadă portocalie în mai multe țări din Europa

26 Mar 2018   •   19:30
Zăpadă portocalie în mai multe țări din Europa

Un fenomen cel puțin ciudat a putut fi observat în mai multe țări din Europa de Est. Astfel, zăpada a căpătat o nuanță portocalie, dată de praful saharian, care a fost adus de un ciclon puternic care a avut loc în zona bazinului mediteranean.

Fenomenul a putut fi observat în Rusia, Bulgaria, cât și în unele zone din România.

Mai multe imagini care surprind fenomenul în stațiunea de ski Sochi, Rusia, au apărut pe site-urile de socializare.

Meteorologul Steven Keates din Marea Britanie a spus pentru The Independent că fenomenul a mai fost întâlnit în trecut în alte părți ale globului.

„A fost o mulțime de nisip sau praf din Nordul Africii și din Sahara provenit din furtunile de nisip care s-au format în deșert”, spune Steven Keates. „Uitându-ne la imaginile din satelit de la NASA, observăm o mulțime de nisip și praf în atmosferă deasupra Mediteranei”.

„Când plouă sau ninge, acestea sunt împinse în jos”. Unde se așează aceste particule depinde doar de direcția vântului.

În România, fenomenul a putut fi văzut în zona de sud-est a țării, însă nu atât de puternic precum în Rusia.

 

Второй день после выпадения загадочных осадков. Самочувствие хорошее, аномалий не обнаружено, третья рука не выросла. Полагаю версии о токсичных отходах/цементе/или чего-то там ещё, о чем холят слухи в интернетах, можно отсечь. Самый что ни на есть настоящий песок⛰ #sandboarding #nofilter #moodygrams #justgoshoot #aov #artofvisual #artofvisuals #heatercentral #agameoftones #fatalframes #hypebeast #pic #citysquad #gameoftones #createexplore #all_shoots #madrussians #rosakhutor #gorkygorod #krasnayapolyana #горкигород #розахутор #вотэтода #snow #mothernature #naturelover #goodvibes. #инструкторкраснаяполяна #инструкторсноуборд #инструкторпосноуборду

A post shared by Алексей Козин (@slivi4) on

×