x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber 1 Iunie sărbătorit la Castelul Bran cu jocuri medievale şi teatru de păpuşi

1 Iunie sărbătorit la Castelul Bran cu jocuri medievale şi teatru de păpuşi

31 Mai 2018   •   16:07
1 Iunie sărbătorit la Castelul Bran cu jocuri medievale şi teatru de păpuşi

Parcul Regal de la Castelul Bran se va transforma de 1 iunie într-un spaţiu de jocuri medievale, de cultură şi creaţie pentru copii. Astfel, copiii sunt invitaţi să se implice în cadrul atelierelor interactive, unde pot creea păpuşi tradiţionale, pot picta pe sticlă sau pe lemn.
Nu vor lipsi expoziţiile de arme şi armuri, de arme de asediu, demonstraşiile de luptă (cu spadă, sabie, spadă de asalt, iatagan, falx dacic, pumnal, halebardă, trident, suliţă, topor, bici, bici de luptă, etc.), lecţiile de luptă (spadă, suliţă şi scut) oferite de profesionişti, în cea mai deplină siguranţă. Astfel, cei mici vor putea deveni pentru câteva ore cavaleri şi prinţese, demne personaje de poveste. 

Copii vor primi câte un cadou şi vor fi organizate mai multe jocuri interactive pentru ei: ateliere unde pot realiza jucării din lemn, păpuşi tradiţionale şi obiecte din ceramică, zona medievală unde cavaleri şi domniţe îi învaţă pe cei mici să mânuiască arme şi armuri pe măsura lor, dar şi să tragă cu arcul la ţintă.

Noutatea din acest an o constituie prezenţa a doi cai foarte blânzi, care deja se ocupă de terapia pentru copii, cu care cei mai curajoşi vor fi plimbaţi prin Parcul Regal.

Nu vor lipsi piesele de tearu de păpuşi cu tematică medievală, dar nici actorii Teatrului ”Strada” din Braşov. Anul acesta,  au pregătit ”Scufiţa Roşie”, cu începere de la ora 13.00, în Parcul Regal, la poalele Castelului Bran.

Accesul copiilor este gratuit pe toată durata zilei de 1 iunie. 

×
Subiecte în articol: 1 iunie castelul bran