x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber 79 de ani de la înfiinţarea Muzeului Satului, unul dintre cele mai vechi şi mai mari muzee etnografice în aer liber din România

79 de ani de la înfiinţarea Muzeului Satului, unul dintre cele mai vechi şi mai mari muzee etnografice în aer liber din România

18 Mai 2015   •   11:24
79 de ani de la înfiinţarea Muzeului Satului, unul dintre cele mai vechi şi mai mari muzee etnografice în aer liber din România
Sursa foto: Gospodăria Chiojdu Mic, judeţul Buzău, sec. al XVIII -lea / muzeul-satului.ro

Sute de bucureşteni şi turişti au umplut aleile Muzeului Satului, în acest weekend, la aniversarea celor 79 de ani de existenţă.

Anul viitor, la aniversarea a 80 de ani de la înfiinţare, va fi inaugurant şi un al doilea muzeu, cu arhitectură multi-etnică, iar o parte dintre clădiri vor fi funcţionale în totalitate, potrivit organizatorilor, citaţi de ANTENA 3.

Cei care au trecut pragul Muzeului Satului au fost întâmpinaţi cu demonstraţii de lupte militare, pentru că muzeul a sărbătorit, prin istorie şi tradiţie, 79 de ani de existenţă.

Şi meşterii populari din toate zonele ţării au umplut aleile şi spaţiile din faţa caselor tradiţionale cu ii, bundiţe şi alte straie de sărbătoare, vizitatorii români şi străini fiind încântaţi de ceea ce iese din mâinile meşterilor populari.


muzeul-satului.ro

Muzeul Satului din Bucureşti a fost înfiinţat în 1936 şi este unul dintre primele muzee etnografice în aer liber din România. El poate fi vizitat de luni până duminică, între 09.00 - 17.00.


×
Subiecte în articol: Muzeul Satului etnografic muzee aniversare