x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Mega Therion, în formulă magică la Bucureşti

Mega Therion, în formulă magică la Bucureşti

de Catalina Iancu    |    23 Noi 2010   •   19:27
Mega Therion, în formulă magică la Bucureşti

138961-mega-therion.jpgAlchimistul Christofer Johnsson le-a dezvăluit românilor Sitra Ahra! Marea Fiară s-a dezlănţuit din nou în România, luni seară, la Arenele Romane. Trupa condusă de peste 20 de ani de mastermind-ul Chris a revenit în Bucureşti la patru ani după experimentul “Therion Goes Classic”. De data aceasta, concertul a fost parte a turneului mondial de promovare a celui mai recent album, “Sitra Ahra”, lansat cu câteva luni în urmă.

În deschidere au evoluat alte două grupuri nordice. De la ora 19:00 au urcat pe scenă suedezii de la Loch Vostok, urmaţi de norvegienii de la Leprous. Însă, aşa cum au spus inclusiv vocalii trupelor amintite, Therion a fost motivul pentru care fanii metal s-au strâns în cortul de la Arene.

Cu un lineup mereu în schimbare, Therion a venit la Bucureşti cu o selecţionată multinaţională, incluzându-i pe chitaristul argentinian Christian Vidal, soprana americană Lori Lewis şi basistul de origine poloneză Waldemar Sorychta, ultimul alăturându-se formaţiei doar pentru “Sitra Ahra Tour”. Lor li s-a adăugat legiunea suedeză, avându-i în prim-plan pe întunecatul Thomas Vikstrom şi pe inimitabilul Snowy Shaw. Soprana Katarina Lilja şi bateristul Johan Koleberg au completat formula magică. “Alchimistul” Christofer Johnsson, singurul membru constant al grupului, a (co)ordonat “haosul” (Ginnungagap) celor opt individualităţi, din care a creat o trupă care a oferit un show total.

Din setlist au făcut parte nu mai puţin de 21 de piese, reprezentând mai toate perioadele grupului: “Sitra Ahra” (intro-ul albumului cu acelaşi nume), “Wine of Aluqah”, “Typhon”, “Perennial Sophia”, “Hellequin” (Thomas Vikstrom întruchipând perfect întunecatul personaj cu a sa mască pictată în roşu şi negru), “Nifelheim”, “Siren of the Woods”, “Voyage of Gurdjieff”, “Ljusalfheim”, “Dies Irae” (“un cover după W.A. Mozart”, indiciul dat de Katarina Lilja, fiind suficient pentru ca fanii trupei să-şi dea seama despre ce piesă este vorba), “Ginnungagap”, “Kali Yuga Part 3”, “Call of Dagon”, “Clavicula Nox”, “Enter Vril-Ya”, “Blood of Kingu”, “Lemuria”, “Abraxas”, “Unguentum Sabbati”. Pentru bis au păstrat “Rise of Sodom & Gomorrah” ­ în timpul căreia Snowy Shaw a purtat stindardul dacic Dracones ­ şi “To Mega Therion”, piesă care a încheiat megashow-ul din Bucureşti.

×
Subiecte în articol: arte muzica therion concert