x close

10 destinaţii ideale pentru gurmanzi

0
29 Mai 2017 - 19:30
10 destinaţii ideale pentru gurmanzi
Vezi galeria foto


În curând începe sezonul vacanţelor, astfel că e vremea să te gândeşti ce destinaţii alegi. Pe lângă oraşele cu obiective turistice faimoase, le propunem mai ales gurmanzilor să aibă în vedere şi cultura culinară a locurilor pe care le vizitează. Iată câteva destinaţii ideale pentru iubitorii de mâncăruri tradiţionale, recomandate de ghiduri-turistice.info.

Barcelona

Oraşul catalan Barcelona oferă un mix perfect pentru iubitorii de istorie, plajă şi gastronomie. Catedrala Sagrada Familia, Aquariumul, parcul Guell, stadionul Nou Camp, Artera la Rambla sau plaja de la mar­ginea oraşului trebuie completate cu experi­enţe culinare desăvârşite. Bucură-te de fructe de mare proaspete, tapas delicioase şi paella, toate udate cu sangria. Iar în piaţa La Boqueria poți cumpăra o mulţime de speci­alităţi, de la clasicul jamon iberico, la pești, scoici şi ulei de măsline proaspăt, dar şi dul­ciuri specifice Catalunyei.

Paris

Parisul se mândrește cu unele dintre cele mai spectaculoase obiective turistice, dar şi cu expe­rienţe gastronomice de neuitat. Savurează o ca­fea şi un croissant la una dintre miile de cafenele șic din Paris, delectează-te cu o prăjitură sărată galette din hrișcă cu cârnați andouillette, șuncă, cașcaval și ou în Piața Président Wilson. O frip­tură de miel, alături de un pahar de vin roşu de Bordeaux, urmată de o prăjitură “pariziană” îţi vor satisface cele mai mari aşteptări.

Toscana

Bucătăria tradiţională din regiunea ita­liană Toscana este o experienţă de neuitat. Pastele, fripturile suculente şi vinul local sunt la mare căutare printre turişti. Nu uita să comanzi paste cu mozzarela afumată de bivoliţă, panzanella (salată toscană cu roşii şi pâine), torta di ceci (tortilla făcută din făină de năut) sau crostini (felii de ciabatta prăjite, cu o diversitate de topinguri atât să­rate, cât şi dulci).

Tokyo

În Tokyo se află cele mai multe restaurante cu stele Michelin din lume. Pe lângă popularul sushi, aici poţi savura tăieței de orez, udon sau soba, dar şi porc tonkat­su sau porc bellz, orez cu dashi, ciuperci murate şi patrunjel sălba­tic sau frigărui cu diferite feluri de carne. Toate, acompaniate de un pahar de sake, normal.

Bangkok

Pe străzile aglomerate din capitala Thailandei, Bangkok, aromele diferitelor mâncăruri plutesc în aer. În zeci de mii de tigăi wok se prepară tot atâtea feluri de mâncare pe bază de peşte, vită, in­secte sau fructe de mare. Curry-ul este la mare cinste, la fel şi crabul picant, am putea spune foarte picant. Pe lângă mâncărurile mai grele, te poţi răcori cu kefir cu lămâie, lemongras, mentă și lapte de cocos. Curajoşii pot încerca celebrele insecte prăjite, crocante, foate gustoase şi totodată o bună sursă de proteine.

Hong Kong

Hong Kong oferă o altă combina­ţie de bucătării tradiţionale, din care au ieşit nişte preparate orientale reali­zate pe gustul vesticilor. În fosta colo­nie britanică, încearcă găluști la aburi, dim sum sau chifle cu carne de porc pe grătar, ori crabii gătiți în aburi, cu sos de lapte și ciuperci chinezești.

Oaxaca

În districtul Oaxaca sunt cele mai bune preparate mexicane, aproape toate “scăldate” în multitudinea de so­suri “Mole”. Poţi încerca supe, tamales (rulouri de aluat de porumb sau foi de banană, umplute cu diferite ingre­diente şi prăjite), dar şi tortillas uria­șe, denumite de localnici tlayudas, de fapt pizza mexicană. După ce deguşti clătite huitlacoche cu sos poblano sau conuri din aluat umplute cu flori de hibiscus, poţi încerca unul dintre cele mai vechi preparate din Mexic, chapuli­nes (lăcuste prăjite), pe care le găseşti la orice colț de stradă.

Fes

Bucătăria din oraşul marocan Fes reprezintă un amestec de influenţe franceze, maghrebiene orientale și africane. Nu rata supa harira, din năut, curcumă, ghimbir, ceapă şi usturoi, clătitele berber sau tajine - o tocană exotică de pui servită în boluri de lut. Fes el Bali, cel mai vechi district al oraşului, un adevărat labirint, te îmbie pe fiecare străduţă cu salate, cușcuș, saci cu condimente sau ceaiuri aromate maghrebiene.

New Orleans

În oraşul american New Orleans găseşti o îm­binare delicioasă între bucătăria franceză, spaniolă şi cele creole şi cajun, grupurile etnice din statul Louisianna. Stridii prăji­te, étouffée de creveți, cajun jambalaya (mix de legu­me, orez şi car­ne sau creveţi), gumbo din languste picante sunt doar câteva dintre preparate­le minunate specifice culturii locale. Aşadar, dacă paşii te poartă în frumosul oraş, nu rata o vizită în cel mai faimos cartier, cel francez. Aici poţi savura celebrele beignet (mici gogoși cu zahăr pudră).

Copenhaga

Copenhaga înseamnă, în termeni culinari, preparate pe bază de peşte, fresh, afumat sau marinat. Heringul mu­rat în pâine îl găseşti la fiecare colț de stradă, dar trebuie să încerci şi aperitivul smørrebrød, un sandvici din pâine den­să, unsă cu unt şi cu diferite ingrediente: carne, peşte sau brânză. În Copenhaga găseşti şi restaurantul Norma, desemnat în 2014 cel mai bun din lume. Ca să fii admis, trebuie să faci rezervare cu câteva luni înainte, dar probabil că merită.

Citeşte mai multe despre:   destinaţii,   gurmanzi

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 1166


Mai multe titluri din categorie

Johnny Depp face declarații care au șocat o lume întreagă

Johnny Depp face declarații care au șocat o lume întreagă
Johnny Depp a stârnit controverse la festivalul Glastonbury din Marea Britanie, joi seară, după ce a făcut o glumă despre o presupusă asasinare a lui Donald Trump, în timp ce pretindea că voia să...

REŢETA ZILEI:  Supă cremă de morcovi

REŢETA ZILEI:  Supă cremă de morcovi
Ingrediente: 500 gr morcovi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2.5 căni supă de pui (vită sau legume), 1 cm ghimbir, ½ lămâie, 2 linguri ulei, sare şi piper. Mod de preparare: Se curăţă morcovii...

Calcan gătit „pescărește” (rețetă de la Marea Neagră)

Calcan gătit „pescărește” (rețetă de la Marea Neagră)
Povești de vilegiatură și rețete de la malul mării, iată o ofertă irezistibilă pentru acest mijloc de Cireșar, căci cine n-ar vrea să fie, preț de-o masă de pește, pe-o terasă unde bate briza marină, să...

Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)

Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)
Tăiței cu varză este o mâncare tradițional românească, de pe vremea bunicilor, simplă de realizat și extrem de gustoasă. Mie mi-a dat sa gust, prima data, taieteii astia fabulosi - nu uitati sa punet...

Turnedo Rossini (rețeta gătită de Bărbierul din Sevilla)

Turnedo Rossini  (rețeta gătită de Bărbierul din Sevilla)
După libații cu „Asti Spumanti” la dejun, salonul de muzică, molcomit în penumbra luminoasă a verii, s-a lăsat învăluit in songurile unui piano forte, când Afonso Castaldi, maestro, ve...

REŢETA ZILEI: Cheesecake spaniol La Viña

REŢETA ZILEI: Cheesecake spaniol La Viña
Ingrediente: 1 kg cremă de brânză, 500 ml smântână dulce pentru frişcă, 7 ouă mici sau 6 mari, 350 gr zahăr brun, 1 păstaie vanilie, 30 gr făină albă. Mod de preparare: Se freacă bine...

Cluj: Festivalul Untold va avea anul acesta cel mai mare buget de până acum

 Cluj: Festivalul Untold va avea anul acesta cel mai mare buget de până acum
Bugetul din acest an al festivalului Untold va fi de 10 milioane de euro, cel mai mare din istoria de trei ani a evenimentului muzical care a ajuns în acest timp unul dintre cele mai mari din ţară.  Potri...

Șerbet de zmeură, rețeta lui Emil Frederic pentru ziua de Solstițiu

Șerbet de zmeură, rețeta lui Emil Frederic pentru ziua de Solstițiu
Până spre sfarsitul deceniului al doilea al veacului trecut, cofetariile erau destul de rare in Bucuresti. Si, printre cele putine, Casa Capsa isi avea povestea ei,,, Exista insa pe atunci o breasla a...

Cum preparăm în doar 10 minute o înghețată delicioasă care are puține calorii

Cum preparăm în doar 10 minute o înghețată delicioasă care are puține calorii
Pentru a evita sa adaugi calorii in plus la inghetatele pe care le prepari, evita untul, smantana in cantitati mari, ouale si alte asemenea ingrediente care, combinate, ajung sa formeze un numar destul de mare de...

Prima ediţie de la Paris a Mondialului Berii începe la 30 iunie, cu participarea a 100 de fabricanţi de bere

Prima ediţie de la Paris a Mondialului Berii începe la 30 iunie, cu participarea a 100 de fabricanţi de bere
O sută de fabricanţi de bere de 20 de naţionalităţi vor participa între 30 iunie şi 2 iulie la Mondialul de Bere de la Paris, un festival originar din Quebec care se desfăşoară pentru prima dată în...

REŢETA ZILEI: Tarte cu cremă de vanilie (reţetă portugheză)

REŢETA ZILEI: Tarte cu cremă de vanilie (reţetă portugheză)
Ingrediente: o foaie aluat foietaj, 500 ml lapte, 150 gr zahăr, ½ baton vanilie, 2 fâşii coajă de lămâi, un baton scorţişoară, 4 gălbenuşuri, 40 gr amidon. Mod de preparare: Se ia aluatul f...

Unic pe plaiuri mioritice. Satul cu monumente istorice din secole diferite

Unic pe plaiuri mioritice. Satul cu monumente istorice din secole diferite
Satul Miclăușeni din județul Iași ne oferă o călătorie în trecut, în secolele XVII, XVIII și XIX. Turiștii care ajung aici au posibilitatea de a vizita trei monumente istorice din trei secole...

Destinația săptămânii. Relaxare în însorita insulă Malta

Destinația săptămânii. Relaxare în însorita insulă Malta
Malta ne dă impresia deseori că este o destinație de lux și sunt mulți români care o evită, însă în realitate este un loc accesibil și pentru cei cu buget redus. Malta este o oază de relaxare...

Arii protejate ale României. Complexul hidrografic Valea Rece

Arii protejate ale României.  Complexul hidrografic Valea Rece
Complexul hidrografic Valea Rece este o arie protejată de interes național, situată în zona de nord-vest a Transilvaniei, pe teritoriul județului Bihor. Aria naturală se află în partea nordică a...

Găsește comorile ascunse din orașele de lângă tine

Găsește comorile ascunse din orașele de lângă tine
Când spunem city break, ne gândim la Roma, Paris, Madrid sau Londra. Nu prea ne punem problema să vizităm alte orașe ale țării, care se află aproape de noi și sunt, de multe ori, la fel de bogate...
Serviciul de email marketing furnizat de