x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii 8 destinaţii calde pentru vacanța de iarnă

8 destinaţii calde pentru vacanța de iarnă

de Maria Coman    |    29 Oct 2021   •   08:27

Chiar dacă acum pare că sărbătorile sunt departe, din cauza pandemiei, multă lume îşi pregăteşte deja vacanţele pentru sezonul rece, mai ales că la noi nu se ştie ce va urma. Şi cu siguranţă, de cald nu va fi cald. Aşa că vă propunem câteva destinaţii calde, unde deja se pot face rezervări. 

În Tenerife, spre exemplu, temperaturile în perioada de iarnă sunt undeva în jur de 20 grade Celsius, cam cum e primăvara sau toamna la noi. În timpul zilei, temperaturile pot să ajungă și la 25 de grade Celsius. Zona de nord, între Buenavista del Norte până La Laguna, este mai rece, mai ploioasă, în timp ce zona de sud, care include Santa Cruz de Tenerife și partea cu plajele Las America și Los Gigantes, este mai tot timpul însorită și călduroasă. 

 Malaga, de asemenea, este o destinaţie bună pentru iarnă. Numărul turiștilor este mult mai mic în comparaţie cu lunile de vară, ceea ce înseamnă că preţurile pentru transport şi cazare sunt simţitor mai mici. Luna decembrie tinde să fie cea mai ploioasă dintre lunile de iarnă, în timp ce februarie are cea mai stabilă temperatură şi o cantitate scăzută de precipitaţii. Un tur al regiunii ar putea să includă oraşele Sevilia, Cordoba, Cadiz sau Gibraltar.

În Cipru, în Limassol, climatul subtropical face ca, atunci când în România termometrele arată valori cu mult sub zero grade Celsius, temperatura medie să fie de 19-20 de grade în toate lunile de iarnă. Ca multe alte destinaţii, Limassol este foarte popular în timpul sezonului estival, oraşul este o atracţie importantă şi pe perioada iernii datorită vremii foarte plăcute.

Egiptul rămâne şi anul acesta una dintre destinațiile clasice, iar acolo nu sunt foarte multe restricţii, cel puţin deocamdată. Agenţiile de turism din România au lansat deja ofertele pentru perioadele respective, iar preţurile sunt mai bune decât în alţi ani. E perioada ideală, nu e foarte cald, iar apa mării nu este atât de rece, se poate face scuba diving fără prea multe probleme. Temperaturi bune şi pentru celebrele croaziere pe Nil, cu vizitele în Valea Regilor şi la templele construite acum câteva mii de ani sau la Cairo, la piramide.  Alte experienţe care pot fi trăite acolo: o vizită la moscheea din alabastru din Cairo, nopţi în deşert alături de babuini, plimbări cu bărcile speciale cu podeaua din sticlă. 

Dubai este deja o destinaţie clasică şi nu e aşa de scump pe cât pare la prima vedere. Dubaiul e unul dintre locurile către care se îndreaptă europenii pentru Revelion, pentru clădirile spectaculoase, pentru luxul despre care vorbeşte toată lumea. Cei care doresc să ajungă în acest Emirat sunt sfătuiți să evite lunile de vară, când temperaturile devin de nesuportat. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Dubaiul este în intervalul octombrie-aprilie. Așadar, iarna lipsește în Dubai, iar clima de aici se împarte în două categorii: cald și foarte cald.  Ce putem face acolo - putem urca pe cea mai înaltă clădire din lume, putem face safari în deşert la răsărit, putem schia în staţiunile indoor, o experienţă unică în lume. 

Devenită și ea o ţară preferată de români, Tanzania, cu  Zanzibarul său, primește turiști fără obligatia de carantinare și făra test prealabil. Este necesar să completați un formular pus la dispoziție de compania aeriană și veți fi supuși unei verificări la sosire. Dacă prezentați simptome, urmează și un test PCR. Pot fi cazuri în care testul este cerut de compania aeriană sau de ţara de tranzit, aşa că e bine să verificăm dinainte condiţiile de călătorie. 

În Maldive, în  acest moment putem ajunge doar cu un test PCR, făcut cu maxim 72h înaintea îmbarcării, și după ce completăm o declaraţie de sănătate, similară cu cea din ţările europene. Dacă vreți să stați pe mai multe insule, consultați-vă înainte cu unitățile de cazare alese în ceea ce privește procedura care trebuie urmată. Dacă în oricare dintre aceste unități la momentul respectiv va exista vreun caz activ sau chiar doar suspect de COVID, transferul nu se va putea efectua.

30 de grade şi în Bali, de Revelion. „Insula zeilor” este una dintre cele mai populare destinații turistice ale lumii, grație peisajelor sale variate, care includ munți, dealuri, linii de coastă, terase de orez, priveliști marine, la care se adaugă un bogat bagaj cultural marcat de o spiritualitate unică, dar și nenumărate posibilități de petrecere a vacanței, pentru toate gusturile – de la sporturile acvatice la turismul istoric și atracțiile arheologice.

Ce este important de ştiut atunci când ne alegem o destinaţie pentru vacanţele de iarnă este că pentru unele zone mai exotice e nevoie de un anume tip de vaccin, deci ar fi util să ne informăm din timp. Pentru alte destinaţii este nevoie de viză. De asemenea, e bine să cumpărăm băuturile şi alimentele din locuri sigure, să consumăm doar mâncare preparată termic şi să ne informăm dinainte în legătură cu lucrurile care trebuie evitate.

×