x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Arii protejate ale României. Parcul Național Piatra Craiului

Arii protejate ale României. Parcul Național Piatra Craiului

16 Noi 2016   •   00:00
Arii protejate ale României. Parcul Național Piatra Craiului
Sursa foto: AGCreativeLab/Getty Images/iStockphoto

Parcul Național Piatra Craiului se află situat pe teritoriile județelor Argeș și Brașov și este dominat de Masivul Piatra Craiului. Parcul a fost înființat în anul 1938 și se întinde pe o suprafață uriașă de 14.773 de hectare.

Piatra Craiului este un spectacol al naturii ce cuprinde vârfuri abrupte – Vârful Țimbalul Mare 2.177 metri sau Vârful dintre Țimbale 2.170 de metri – stâncării calcaroase, grohotișuri, goluri alpine, cheiuri și peșteri.

Printre cele mai importante chei din Parcul Național Piatra Craiului se numără Cheile Zărneștiului, Cheile Vlădușca sau Cheile Dâmbovicioarei. Incursiunea prin Piatra Craiului ne oferă și experiențe unice. Aici întâlnim Garofița Pietrei Craiului, simbolul Parcului, acești munți fiind unicul loc din lume unde crește această plantă.

De altfel, pe teritoriul parcului se găsesc aproape o treime dintre speciile de plante existente în România. Bucata de rai din Piatra Craiului adăpostește minuni ale naturii, sate desprinse parcă din povești, specii rare de plante și animale și peisaje unice.

În Piatra Craiului există și pășuni virgine în zona de creastă a regiunii, unde pășunatul este interzis. Zona Pietrei Craiului este vizitată anual de aproximativ 100.000 de turiști dintre care mulți străini.

×