x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Ariile protejate ale României Parcul Natural Vânători Neamţ

Ariile protejate ale României Parcul Natural Vânători Neamţ

26 Oct 2016   •   19:40
Ariile protejate ale României Parcul Natural Vânători Neamţ
Sursa foto: GABRIEL APETRII / AGERPRES FOTO

Parcul Natural Vânători Neamţ se află situat în nordul judeţului Neamţ, la graniţa cu Suceava. Parcul, înfiinţat în 1999, include trei rezervaţii naturale: Pădurea de Argint, Codrii de Aramă şi Rezervaţia de zimbri şi fauna carpatină Dragoş Vodă.

În interiorul Parcului Natural Vânători este construită o punte suspendată care are o lungime de 250 de metri. Vizitatorii pot urca pe punte în condiţii de maximă siguranţă până la 15 metri înălţime.

Totodată s-a realizat pentru grupurile de vizitatori şi o platformă mai largă situată la trei metri de la sol, în zona frecventată de zimbri, astfel încăt aceştia să poată admira şi fotografia de aproape legendarele animale fără nici un risc.

Pentru pasionaţii de drumeţie în parc sunt amenajate opt trasee turistice către obiective culturale, religioase şi istorice. Parcul Natural Vânători mai cuprinde şi rezervaţii forestiere, cum ar fi: Codrii de Aramă şi Pădurea de Argint.

De asemenea, aici se găsesc izvoare de apă minerală cu un conţinut ridicat de săruri şi importante calităţi terapeutice care sunt valorificate de staţiunea Balţăţeşti şi staţiunea Oglinzi. Aceste baze de tratament oferă pentru turişti servicii medicale balneofizioterapeutice şi de recuperare medicală.

×