x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Atractii irezistibile in Muntenegru

Atractii irezistibile in Muntenegru

01 Mai 2013   •   12:07
 Atractii irezistibile in Muntenegru

Natura salbatica, rauri tumultoase, munti majestuosi cu lacuri de cristal si plaje umbrite de copaci exotici… greu de ales ce anume sa vizitezi mai intai.

Conform zicalei “esentele tari se pastreaza in sticlute mici”, Muntenegru, desi este o tara mica, isi uimeste vizitatorii cu frumusetea peisajelor, spectaculoasele coaste de la Marea Adriatica, monumentele istorice si orasele medievale. Fiind o tara atat de mica, ai avantajul ca dimineata poti sa faci plaja pe malul Adriaticii, si la pranz sa pleci intr-o drumetie in muntii inalti si salbatici.

Statiunea Ulcinj Riviera este o destinatie populara datorita diversitatii plajelor: plaje cu nisip si ape putin adanci, plaje pitrease, numai bune pentru scufundari dar si plaje izolate, pentru cei dornici de liniste sau foarte romantici. Cea mai faimoasa plaja de aici este Velika Plaza.

Golful Kotor, unul dintre cele mai frumoase din  lume, spectaculos ca priveliste,  este pazit de frumosul oras medieval fortificat Kotor. Stradutele pietruite sunt incarcate de istorie, cladirile si bisericile vechi au o arhitectura deosebita, iar centrul vechi, situat pe o mica peninsula, este incantator. Daca te incumeti sa urci cele 1.500 de trepte spre ruinele cetatii fortificate, vei avea o priveliste magnifica asupra golfului.

Lacul Scutari, cel mai mare lac din peninsula balcanica, este declarat rezervatie naturala. Pe langa micile golfuri ale lacului stau cuibarite satele pitoresti, unde poti face un popas sa degusti vinurile locale si preparatele traditionale.

Budva, perla “ascunsa” a Adriaticii, ofera, pe langa plajele intinse, cu nisip fin si apa calda si limpede, o multime de obiective turistice la care se ajunge usor: orasul vechi (Budva Stari Grad), Canionul Tara, Parcul National Durmitor sau Manastirea Ostrog, care se inalta spectaculos pe o stanca aproape verticala.

Amatorii de sporturi extreme pot face rafting, mountain bike, escalada, bungee jumping sau un zbor cu parapanta. Tot printre atractiile turistice se numara si bucataria muntenegreana, un amestec de balcanic si mediteranea, o combinatie cu rezultate irezistibile. Incearca sunca afumata de casa, branza in ulei, preparatele din peste, miel in lapte (o specialitate absolut divina!). Incearca slibovita de pruna si rachiul de struguri sau de mere, sunt tari dar au o aroma si un parfum deosebit!

×