x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Canicula a-nviat Litoralul. Primul weekend 100%

Canicula a-nviat Litoralul. Primul weekend 100%

de Diana Scarlat    |    19 Iul 2015   •   22:18
Canicula a-nviat Litoralul. Primul weekend 100%
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Sezonul estival s-a deschis cu adevărat pentru Litoral în acest weekend, când românii au fugit de caniculă şi s-au mutat la mare. Peste 60.000 de maşini şi peste 200.000 de turişti s-au îndreptat spre litoral vineri şi sâmbătă. Camerele de hotel s-au ocupat în totalitate la Mamaia.

Pe litoral s-a înregistrat un grad de ocupare de 90% la sfârşitul săptămânii trecute. Operatorii din turism spun că începând de acum se aşteaptă la o creştere semnificativă a încasărilor, până la sfârşitul sezonului, după ce prima parte a verii nu a fost prea bună pentru hotelieri. “100% a fost gradul de ocupare la Mamaia în acest weekend şi 90% pe restul Litoralului, conform estimărilor noastre. Suntem siguri că de-aici înainte vom merge pe grad de ocupare de 100%, până la sfârşitul sezonului, mai ales pentru că a-nceput şi seria de evenimente, cu Mamaia Style 2015 şi Cupa Davis. Pentru Mamaia Style am schimbat puţin formatul, am avut paradă de motociclete, de cai, maşini de epocă şi totul a răsunat pe ritmuri latino”, a declarat, pentru Jurnalul Naţional, Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării (ALDD). Evenimentele organizate anual sunt susţinute cu fonduri provenite din bugetul taxei de promovare a staţiunii Mamaia şi a Satului de Vacanţă, taxă plătită de agenţii economici.

Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române a anunţat că sfârşitul săptămânii trecute a fost cel mai aglomerat de la începerea sezonului estival, având în vedere valorile ridicate de trafic pe drumurile care duc către judeţul Constanţa. Pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers Bucureşti - Constanţa, s-au înregistrat aproape 60.000 de autovehicule vineri şi sâmbătă. În continuare se aşteaptă un trafic foarte crescut, mai ales la sfârşit de săptămână. “Litoralul de acum începe să fie plin şi aşa va fi până pe 25 august. În perioada 15 iunie - 15 iulie noi am înregistrat în zona de sud a Litoralului un grad de ocupare de 75-80% şi ar fi fost mai mult dacă nu ar fi plouat”, a declarat, pentru Jurnalul Naţional, Alin Burcea, prim vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).


“Duminică dimineaţă, la un hotel de 5 stele din staţiunea Mamaia deja nu mai erau camere pentru luni şi marţi. Cererea este mai mare decât oferta şi ne aşteptăm la un sezon foarte bun până la sfârşitul lunii august”

Alin Burcea, prim-vicepreşedinte ANAT


“Deja de astăzi am văzut că turiştii care au venit în Vama Veche vineri şi sâmbătă nu au mai plecat duminică, deci nu au venit doar pentru weekend. Ne aşteptăm ca până la finalul lunii august să înregistrăm un grad de ocupare de peste 95%. În acest weekend a fost peste 100% gradul de ocupare, pentru că pe plajă sunt mult mai mulţi oameni decât cei înregistraţi ca fiind cazaţi”

Adrian Voican, director general Bibi Touring


Sezonul estival pe Litoralul românesc durează, practic, mai puţin de două luni pe an, iar operatorii din turism se bazează pe perioada 15 iulie-15 august şi pe caniculă
 

×