x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Castelul Corvinilor, promovat prin noile tehnologii la târgul internațional de la Lugano din Elveţia

Castelul Corvinilor, promovat prin noile tehnologii la târgul internațional de la Lugano din Elveţia

27 Oct 2014   •   10:23
Castelul Corvinilor, promovat prin noile tehnologii la târgul internațional de la Lugano din Elveţia
Vizitatorii târgului internațional de turism de la Lugano, cel mai important de acest fel din Elveția, vor putea face un tur virtual al Castelului Corvinilor din Hunedoara, grație unei aplicații pentru smartphone ce va fi pusă gratuit la dispoziția acestora, după ce vor scana un cod QR vizibil pe materialele promoționale ale monumentului istoric.

Târgul 'Swiss International Holiday Exhibition' va avea loc în perioada 31 octombrie — 2 noiembrie, iar Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi reprezentat în cadrul acestuia cu un stand la care, pe lângă broșurile și pliantele obișnuite, vizitatorii vor putea admira și o impresionantă machetă 3D a monumentului istoric.

'Castelul Corvinilor înregistrează o premieră națională prin faptul că prezintă o aplicație dezvoltată special pentru acest eveniment. Este o modalitate de promovare inedită, inovativă, care permite oricărui utilizator de smartphone să efectueze o vizită virtuală la castel, însoțit de imagini și de comentarii în cinci limbi străine. În acest fel, ne dorim să atragem atenția asupra acestui monument extrem de frumos din România și să creștem numărul de vizitatori la castel', a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca.

Aplicația ce va fi prezentată la târgul de turism din Elveția a fost dezvoltată de o companie românească și se constituie ca un ghid multimedia ce prezintă Castelul Corvinilor într-un concept integrat de imagine, sunet și text. În plus, fotografiile ce sunt disponibile în cadrul turului virtual pot fi mărite până la nivel de detaliu, pentru ca vizitatorii să poată vedea toate frumusețile castelului.

'Aplicația este disponibilă în perioada târgului, dar, o dată descărcată, poate fi păstrată în smartphone-ul personal atât timp cât dorește utilizatorul acestuia. Este pentru prima oară când un obiectiv turistic din România este promovat prin acest gen de tehnologie la un târg de turism din străinătate', a arătat Marius Dunăroaia, reprezentantul companiei care a dezvoltat aplicația ce permite turul virtual al castelului din Hunedoara.

Turul virtual al Castelului Corvinilor va fi prezentat și la târgul internațional de turism de la Londra, în perioada 3-6 noiembrie.


×