x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cele mai spectaculoase plaje ale bătrânului continent

Cele mai spectaculoase plaje ale bătrânului continent

de Luciana Cocoș    |    17 Mai 2016   •   20:10
Cele mai spectaculoase plaje ale bătrânului continent

Startul sezonului estival s-a dat deja în multe din țările europene care au ieșire la mare. Hotelierii au lansat ofertele de vacanţă care să satisfacă toate gusturile şi toate buzunarele. Aşa că turiştii care sunt acum în căutarea vacanţei perfecte pot studia cu atenţie posibilităţile pe care le au în ţară sau în străinătate. Europa este înțesată de plaje pentru toate gusturile, unele exclusiviste, altele prea puțin cunoscute.

 

Isola Bella, perla Siciliei

Sicilia ar seduce chiar şi cel mai pretenţios turist. Este o destinaţie extrem de ofertantă, atât pentru cei care vor relaxare pe malul mării, într-o staţiune liniştită, cât şi pentru cei dornici de aventură. O anumită zonă a insulei este însă printre cele mai apreciate destinaţii de vacanţă din Europa. Isola Bella este o insulă mică, situată lângă Taormina. A fost dăruită de către Regele Ferdinand I al Siciliei oraşului Taormina în 1806. Ulterior a fost cumpărată de Lady Florence Trevelyan, o nobilă de origine engleză, verişoara reginei Victoria, care a trăit în Taormina în 1884 și s-a căsătorit cu primarul de atunci, Salvatore Cacciola. Lady Florence şi-a pus amprenta asupra acestui loc. La cererea ei, s-a construit o grădină tipic englezească unde au fost introduse mai multe specii de plante rare care s-au dezvoltat frumos cu ajutorul climei mediteraneene. Lady Florence Trevelyan a murit în 1907. Ultimul proprietar al insulei a dat faliment şi a fost nevoit să o vândă în 1990, când a fost cumpărată de Sicilia şi transformată într-o rezervaţie naturală. "Isolla Bella este o stancă celebră din Sicilia, foarte aproape de ţărm, cu un golf pitoresc la Marea Ionică şi o plajă stâncoasă, destul de îngustă. Este o locaţie izolată, cu multe specii de păsări şi vegetaţie sălbatică, potrivită pentru turiştii nonconformişti", spune Răzvan Pascu, consultant Marketing Turistic. Isola Bella oferă un peisaj incredibil. Insula se afla la mică distanţă de plaja Mazzaro. De aici poţi ajunge pe insulă făcând câţiva paşi prin mare, pe o limbă de nisip şi pietre. În drum spre Isola Bella, în apă se pot zări şi peşti.

 

Paradisul din nord-vestul Franței

Plaja cu pini, cunoscută sub numele de Point of Saint Hernot, este un loc surprinzător și neobișnuit, o bijuterie naturală unică, unde se poate ajunge doar cu barca, caiacul sau  înot, cu echipament special. Pentru cei care au antrenament, merită tot efortul.

 

Citat

"Insula Point of Saint Herdot din Bretania se mai numeşte şi Virgin Island's Creek pentru că este foarte curată, cu nisip alb fin şi ape de culoarea turcoaz. Este o destinaţie potrivită mai ales pentru cupluri: oferă intimitate şi peisajele sunt absolut superbe",  Răzvan Pascu, consultant  în turism.

 

Vacanță exotică în Cipru

 

Plajele din Cipru înseamnă apă cristalină, nisip foarte fin şi peisaje care îţi taie răsuflarea. Însă vestita plajă Nissi Beach este într-adevăr deosebită. Nisipul alb şi jocul de culori al mării crează un loc greu de descris în cuvinte. "Plaja exotică Nissi din Cipru are tot ce trebuie pentru un sejur în familie: este atent amenajată, are nisip fin, palmieri, un golf mic şi o vedere deosebită asupra Mării Mediterane", mai spune Pascu.

Plaja de nisip se întinde pe o lungime de 500 de metri şi apele sunt extrem de curate, fapt pentru care a primit denumirea de Pavilion Albastru. Denumirea plajei provine de la micuţa insulă situată în apropierea ţărmului de care aceasta este legata (în limba greacă, Nissi înseamnă "o mică insulă"). Accesul pe această mică insulă se poate face direct de pe plajă, străbătând apele puţin adanci care nu vor trece niciodată de înalţimea taliei unui om cu statură normală. Nissi este locul în care sunt organizate frecvent petreceri pe plajă animate de cei mai în vogă DJ. Oferă, de asemenea, posibilitatea practicării mai multor sporturi acvatice precum: schi pe apă, windsurf, plimbări cu hidrobicileta şi parasailing. Există şi 2 instalaţii de bungee-jumping, pentru iubitorii de senzaţii tari. În Ayia Napa este şi cel mai mare parc acvatic din Europa, renumitul WaterWorld.

 

Plajele virgine din Spania

 

Sora mai mică a insulei Mallorca şi mai puţin o zonă turistică, Menorca este apreciată pentru plajele sale în uşoară pantă. "Golful Cala Macarella din Menorca este absolut impresionant, având o plajă exclusivistă cu nisip alb şi fiind încadrat de stânci înalte cu vegetaţie sălbatică, pini şi stejari" mai spune consultantul în turism, Răzvan Pascu.

 

Intre linii

Golfurile şi plajele Macarella si Macarelleta sunt situate în zona de sud-vest a insulei Menorca, una din cele patru insule mari din Baleare, alături de Majorca, Ibiza şi Formentera. Ambele golfuri aparţin zonei naturale a coastei de sud a localităţii Ciutadella şi sunt simboluri ale plajelor virgine din Menorca.

 

Imaginea lor este prezentă pe mai toate pliantele şi cărţile poştale ale insulei. Turiştii găsesc aici o mare de un impecabil turcoaz şi albastru-marin, plaje cu nisip alb şi stânci scăldate de apele puţin adânci. Una dintre cele mai plăcute experienţe este chiar plimbarea reconfortantă între cele două plaje, care durează aproximativ 20 de minute. De pe stâncile mai înalte pot fi admirate ambele golfuri. Deşi necesită un pic de efort fizic, merită fiecare pas pentru cele mai spectaculoase imagini din Menorca. Alte plaje remarcabile ale insulei sunt Cala Galdana şi Cala Turqueta.

 

Întâlnire cu vedetele de la Hollywood

 

Pe Coasta de Azur a Franţei se află cele mai frumoase plaje din Europa, iar plaja principală din Monte Carlo este, probabil, locul cel mai plin de farmec de pe întreaga Rivieră Franceză. Un sejur aici poate include şi vederea unor celebrităţi internaţionale, iar dacă nu zăriţi totuşi câte o vedetă, veţi vedea cu siguranţă câteva dintre cele mai bogate persoane din lume în timp ce se relaxează pe un iaht de lux. "Monte Carlo este locul unde nu ai cum să te plictiseşti, recunoscut pentru cazinouri şi evenimente exclusiviste. Mie mi-au plăcut şi muzeele din Monte Carlo, nu doar maşinile luxoase. Staţiunea inspiră voluptate şi excentricitate, iar pe plajă poţi face tot felul de sporturi nautice, sunt numeroase cocktail bars, petreceri în aer liber şi restaurante cu delicatese internaţionale. Recomand această destinaţie tinerilor care vor să se distreze şi cărora bugetul le permite" afirmă Răzvan Pascu. În ciuda întinderii mare de nisipuri private, în Monte Carlo există şi unele zone publice, iar fundalul fantasticului Monaco face din această plajă unul dintre locurile cele mai stilate pe care le veţi putea vizita vreodată în costum de baie. În Monte Carlo, turişii pot experimenta wake boarding, paraşutism şi pot face scufundări în ape adânci.

 

Farmecul marin al Grecia

 

Zakynthos este cea de-a treia insulă ca mărime dintre insule Ionice ale Greciei. Plaja Navagio este cea mai faimosă dintre toate şi este considerată de specialişti printre cele mai frumoase din Grecia. Golful este situat în sud-vestul insulei şi este înconjurat şi izolat de stânci înalte, ceea ce face ca locul să fie accesibil doar de pe mare. Plaja este acoperită cu pietriş alb, iar apa are nunanţe de turcoaz. Mai este cunoscută şi ca Plaja Naufragiatilor după ce o ambarcaţiune a esuat în acest golf în 1980. Din cauza condiţiilor meteo dificile, s-a lovit de stâncile din jurul golfului. Epava este încă pe plajă. Este de menţionat faptul că aici nu există facilităţi, aşa că turiştilor le este recomandat să vină cu toate cele necesare, în special cu umbrelă deoarece pe plajă nu există umbră. Pentru cea mai frumoasă privelişte a plajei şi a golfului, există o platformă panoramică special amenajată pe stâncile înconjuratoare. Din păcate, aceasta nu este accesibilă de pe plajă.

 

Top 5 plaje europene

1. Plaja Jaz din Muntenegru

2. Peniche din Portugalia

3. Plaja Rondinara din Corsica

4. Cala Goloritzé din Sardinia

5. Plaja Vík din Islanda

 

Sursa: Lonely Planet>

 

Vacanțe în paradisurile Europei

TAORMINA - Sejur Hotel Corallo 4* - 5 nopţi de la 399 euro

AYIA NAPA - Sejur Hotel Nissi Park 3* - 7 nopţi de la 425 euro

MONTE CARLO - Sejur Hotel Forum 3* - 3 nopţi de la 205 euro

 

 

×