x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cum ajungi în 5 țări, în 5 zile, cu un buget redus

Cum ajungi în 5 țări, în 5 zile, cu un buget redus

de Oana Portase    |    01 Aug 2017   •   19:30
Cum ajungi în 5 țări, în 5 zile, cu un buget redus

Cine nu-și dorește să vadă cât mai multe țări și locuri inedite? Cu puțină răbdare și planificare riguroasă putem bifa într-un singur an mai multe țări vizitate, dar nu neapărat în vacanțe diferite, ci în aceeași. Pare imposibil și costisitor, însă nu este deloc așa. Ionuț și Anda au reușit să facă o astfel de călătorie cu un buget de doar 400 de euro de persoană. Au străbătut Europa cu avionul și cu mașina în doar cinci zile. Cei doi ne-au povestit cum a fost aventura și cum poți face și tu o astfel de călătorie.

Anda are 28 de ani și lucrează într-o multinațională, iar Ionuț are aceeași vârstă și lucrează într-o companie de real estate. Cei doi au călătoria în sânge și și-au transformat vacanțele în aventuri unice și incitate. Sunt curajoși, așa că vacanța clasică nu mai e neapărat pe gustul lor. Își fac planuri și pornesc la drum.

Au spiritul de aventură în ADN

“Am primit într-o luni dimineață o alertă pentru un bilet de avion București – Milano cu 52 de euro. Primul pas, biletul de avion. Apoi restul vine de la sine. De idei nu ducem lipsă, odată ce știm locul în care aterizăm, devenim creativi și descoperim cele mai frumoase locuri din zona. De multe ori, ne inspiră ghidurile Lonely Planet sau poveștile altor bloggeri care deja au ajuns pe acolo înaintea noastră.”, povestesc cei doi. Ionuț și Anda au zburat până la Milano și de acolo au închiriat o mașină cu care au vizitat Italia, Elveția, Austria, Germania și Liechtenstein. Tinerii nu au pornit la drum cu gândul să doboare vreun record și să viziteze 100 de țări în X zile. Au avut în plan câteva locuri pe care și le doreau să le vadă, iar de acolo au construit traseul.

 

 

Dacă vreți să porniți într-o astfel de călătorie, nu vă grăbiți, puneți pe hârtie ce vă doriți, calculați bugetul și faceți o documentare riguroasă. “În primul rând, fiecare trebuie să țină cont de ce își dorește de la vacanța lui și de aici să înceapă planificarea. Vecinul de la patru vrea să bea bere pe șezlong 10 zile, colegul de birou vrea un circuit culinar de două săptămâni prin Europa, iar vărul își dorește să descopere cultura japoneză. Suntem diferiți, din fericire!”, explică Ionuț Sandu. Tinerii au și câteva site-uri utile pe care le folosesc cu încredere pentru planificarea vacanțelor. Pentru a inspira cât mai mulți români să călătorească, cuplul povestește pas cu pas fiecare vacanță inedită pe blog sau pe pagina lor de facebook

 

SITE-URI UTILE PENTRU PLANIFICAREA CĂLĂTORIEI

NomadicMatt - cel mai mare blogger de travel din lume;

Imperator Travel (Cezar Dumitru)- este cel mai plimbăreț din România și are multe de povestit;

Inpirok, Sygic Travel sau Tourradar – utile pentru planificarea traseului;

 

Pasiune și planificare. Ambele sunt la fel de importante. Ne trezim și ne culcăm cu ideea de călătorit în minte. Asta înseamnă că știm pe de rost mai toate blogurile importante de travel, site-urile de rezervări de bilete de avion, cazări sau cele cu idei de traseu. Ionuț și Anda, fondatori Travelship.ro

 

Străbate Europa cu doar 400 de euro

Călătoriile celor doi nu sunt de pe o zi pe alta. Ionuț și Anda își planifică riguros fiecare ieșire din țară. Își rezervă cazările cu cel puțin 2-3 luni înainte pentru vacanțele în Europa și cu 5-6 luni pentru cele din afara continentului. Aplică aceeași metodă și pentru biletele de avion. Zborurile le cumpără în funcție de oferte iar cazările pe care le iau sunt cele cu mai multe review-uri, pentru a fi siguri că descrierea respectă realitatea.

DE CE BUGET AI NEVOIE

Bilet de avion - București – Milano dus-întors, 52 de euro;

Mașina închiriată pentru toate cele 5 zile – 100 de euro;

Cazarea – 110 euro pentru 4 nopți;

Bani de cheltuială, intrări obiective, etc – aproximativ 150 euro;

Total buget aproximativ pentru 5 zile și 5 țări vizitate – 400 euro/persoană;

SURSA: TRAVELSHIP.RO

 

Încă de cum au ajuns pe aeroportul din Bergamo, cei doi au pornit în explorare. Au vizitat din prima zi Lacul Como, St. Moritz, frumosul oraș elvețian care a fost de două ori gazda Olimpiadei de iarnă, și Innsbruck din Austria, unde au avut prima noapte de cazare. „Ne-au plăcut foarte mult Soglio și Guarda, două sate uitate de vreme în Alpi, cu căsuțe din lemn și piatră, desprinse parcă din poveștile cu Heidi.”, spun Anda și Ionuț.

Zilele următoare au străbătut Mittenwald, un oraș de doar 8.000 de locuitori aflat în sudul Bavariei, Liechtenstein și Bellinzona, orașul vorbitor de limbă italiană din Elveția. Au revenit apoi în Italia unde au vizitat Genova, Portofino, Moneglia, frumoasele sate din Cinque Terre, și Milano. Prețul acestei vacanțe a fost de aproximativ 400 de euro de persoană. Costurile pot fi diverse în funcție de ce oferte găsiți la biletele de avion, cazări și de ce vreți să vizitați.

 

Ionuț și Anda au călătorit în ultimii ani în peste 40 de țări.

De la corporație la aventură

“Prima noastră ieșire în afara României și a vecinilor bulgari a fost în 2011, în Amsterdam. Au urmat apoi în fiecare an noi țări din Europa și în special circuite de 2 săptămâni. În fiecare vară plecam cu mașina din România <>.  Pregăteam traseul și cazările de prin iarnă iar în august era sărbătoare.”, ne povestesc cei doi. După Europa a urmat Asia. În 2014, Ionuț și Anda au fost în Singapore, Kuala Lumpur și Bali, timp de două săptămâni. Și-au planificat singuri traseul, iar costul excursiei a fost de 1.500 de euro de persoană.

Mulți români spun că nu au timp și nu au bani pentru astfel de călătorii, dar cu puțină răbdare veți reuși să vă planificați din timp vacanțe mai ieftine și mai frumoase. “Chiar dacă avem job-uri normale de <>, cu program de la 9-6 seara, știm că în viață contează foarte mult prioritățile. Facem calcule cum să legăm zilele de sărbători legale de cele de concediu, nu aruncăm banii pe chestii inutile și setăm alerte pentru a prinde cele mai bune oferte de zbor (cam 30% din prețul unui excursii exotice îl reprezintă prețul biletului de avion). Ofertele bune de zbor dispar de multe ori în câteva ore, așa că este bine să aveți pregătit un fond de rezervă și să nu stați prea mult pe gânduri. Pe blogul nostru Travelship.ro , am creat o secțiune în care încercăm să-i ajutăm pe toți cu articole și sfaturi cât mai folositoare, pentru a călători mai mult și mai bine,” spune Ionuț Sandu.

 

Vacanță după vacanță

Anda și Ionuț se pregătesc pentru un circuit de două săptămâni în China, alături de alți prieteni. Tinerii vor vizita Beijing, Shanghai, Hangzhou, Parcul Național Zhangjiajie (unde s-au filmat scenele din filmul Avatar), Guilin și croaziera pe râul Li, Hong Kong și Macao. “Pe 26 decembrie zburăm spre San Francisco. Urmează să petrecem revelionul în Las Vegas și să vizităm pentru 10 zile Coasta de Vest (San Francisco, Las Vegas, Marele Canion, Los Angeles și San Diego). Zburăm apoi pentru o săptămână în Costa Rica, o țară ce se poate lăuda nu doar cu plajele sale superbe, ci și cu peisajele rupte din rai sau cu parcurile naturale în care își găsesc locul unele dintre cele mai rare animale și păsări de pe pământ.”, spun cei doi despre planurile de viitor.

 

×