x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Destinaţia săptămânii. Glasgow, un oraş ca o carte de istorie

Destinaţia săptămânii. Glasgow, un oraş ca o carte de istorie

29 Aug 2016   •   20:40
Destinaţia săptămânii. Glasgow, un oraş ca o carte de istorie
Sursa foto: diane10981/Getty Images/iStockphoto

Pentru împătimiţii de turism, vizitarea oraşului scoţian Glasgow nu trebuie să lipsească din agendă. Glasgow este cel mai mare oraş al Scoţiei, al treilea din Marea Britanie şi cel mai mare port din Regat. Una din cele mai importante atractii ale oraşului este reprezentată de Universitatea din Glasgow, cu o arhitectura impresionanta a stilului gotic renascentist, fondată în anul 1451.

Aici veţi întâlni o remarcabilă zonă ce include un campus imens, cu pasaje cu bolţi, capela universităţii, magazin de suveniruri şi o cafenea. Chiar dacă şansele de a beneficia de o vreme frumoasă sunt practic nule, acest lucru nu trebuie să vă descurajeze pentru că frumuseţile pe care le veţi vedea aici vor compensa vremea mohorâtă. Pentru început puteţi merge să aruncaţi o privire în George Square, centrul cartierului de afaceri al orasului Glasgow.

Piaţa este încadrată de statui ale Reginei Victoria, James Watt, Robert Burns, prim ministrului William Glandstone. Ele sunt însă puse în umbră de monumentul închinat lui Sir Walter Scott, ridicat pe o columna. Catedrala Glasgow este cea mai faimoasă catedrală a Scotiei. Este vorba de o dubla biserica dedicată sfântului protector al oraşului, Sf. Mungo. Prima piatră de temelie s-a pus în prezenţa Regelui David I în anul 1136.

Neapărat trebuie să treceţi şi pe la Galeria de Arta si Muzeul Kelvingrove, ridicata intre anii 1891-1901. Aici este adapostită una din cele mai mari colecţii de stat din Europa, cu lucrări semnate de Rembrandt, Monet, Botticelli etc. Alte locuri ce merită fără îndoială să fie vizitate sunt: Muzeul Hunterian, Necropola din Glasgow, Farul din Glasgow, Pădurea Fosilizată, Palatul Poporului şi Muzeul Politiei.

×