x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Destinația săptămânii. Tel Aviv, orașul care nu doarme

Destinația săptămânii. Tel Aviv, orașul care nu doarme

07 Feb 2017   •   21:05
Destinația săptămânii. Tel Aviv, orașul care nu doarme
Sursa foto: wikimedia.org

Tel Aviv este capitala Israelului și se întinde pe 14 kilometri lungime de-a lungul coastei mediteraneene. I se mai atribuie uneori și numele de Jaffa, care desemnează vechiul oraș arab cu care a fuzionat în 1950. Tel Aviv este catalogat deseori “orașul care nu doarme niciodată” datorită dinamismului său și a atmosferei mereu animate.

Este un oraș nou și modern, în care tensiunile din zona arabă nu se simt. Capitala Israelului este un oraș-stațiune bogat în obiective turistice, dar și un loc perfect pentru relaxare. Clădiri de 20 de etaje, parcuri, străzi intens circulate și ieșirea la ocean fac din Tel Aviv un rai al turiștilor.

Puteți vizita The Crazy House, realizată în 1989 şi care evocă stilul Gaudi sau Turnul Orologiului, din epoca otomană, un punct de plecare tradiţional pentru a vizita Jaffa, construit în onoarea sultanului turc Abdul – Hamid al II-lea la începutul anului 1900.

De vizitat mai sunt Teatrul naţional Habina (construit în 1935) și Marea sinagogă (construită în 1930), unul dintre simbolurile cele mai cunoscute din oraş. Tel Aviv nu este un oraș scump în comparație cu alte orașe turistice arabe.

Trebuie să țineți cont că de vineri până sâmbătă seara în Israel se sărbătorește Shabbat-ul, când toate magazinele sunt închise. Biletele de avion pentru Tel Aviv se găsesc la prețuri bune. La ofertă veți găsi chiar și la 100 de euro, media fiind de peste 200 de euro.

×
Subiecte în articol: tel aviv Israel destinatia saptamanii