x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Fântână unică în Europa, aduce noroc în dragoste (VIDEO)

Fântână unică în Europa, aduce noroc în dragoste (VIDEO)

12 Mai 2018   •   10:56

Pe terasa superioară a Dunării, la cinci kilometri de localitatea Corabia se văd încă zidurile de apărare cu turnuri complet dezvelite ale cetății romane Sucidava, o construcție unică.

Aceasta datează de mai bine de 1800 de ani, cu o însemnată încărcătură istorică.

Din cetatea sucilor, cucerită de romani ce se întindea pe două hectare au mai rămas astăzi doar zidurile, însă, în ciuda trecerii anilor, construcția este cel mai bine păstrat sit din Oltenia.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Cine ajunge prin aceste locuri este întâmpinat de custodele cetății, nea Gică Șapcă. El știe legendele cetății geto-dacice și despre stilul de viață al locuitorilor cetății. Se spune că aici au locuit circa 3000 de oameni. Cercetările arheologice au scos la iveală existența unui hypocaust, un sistem de încălzire care a inspirat și tehnologiile din zilele noastre. Despre Cetatea Sucidava se spune că are o zeiță protectoare, pe Nemesis, zeița echilibrului în univers.

Te-ar putea interesa și

Apariţiile înfricoşătoare de pe dealul Luncanilor

Statueta de la Liubcova – o dovadă a existenţei civilizaţiilor extratereste încă din preistorie?!?

Rămășițele cetății ne poartă în îndepărtate epoci ale civilizației: o construcție originală pentru acele vremuri, o cameră termală, o bazilică paleocreștină, despre care nea Gică le povestește vizitatorilor cu lux de amănunte: „Uitați, e cărămidă foarte bine frământată și arsă. Priviți și liantul. Specialiștii nu au reușit să stabilească o formulă pentru liantul cu proprietăți fantastice, care rezistă de mii de ani“.

Însa, atracția principală a cetății este fără doar și poate „fântâna secretă“, ...............

Citește continuarea AICI și urmărește VIDEO

×