x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii FOTO Peisaje din China care iti taie rasuflarea!

FOTO Peisaje din China care iti taie rasuflarea!

12 Feb 2018   •   08:33
FOTO Peisaje din China care iti taie rasuflarea!

Regiunea Huangshan figureaza pe lista UNESCO a patrimoniului mondial, fiind una dintre cele mai populare zone turistice ale Chinei. Iar iarna parcul national Huangshan imbraca adevarate haine magice.


Situat in provincia Anhui, in partea de est a Chinei, Parcul national Huangshan, care in traducere inseamna “Muntii galbeni, este renumit pentru stancile de granit, ale caror varfuri ascutite pot atinge 1000 de metri, strapungand valurile de nori care acopera frecvent aceasta regiune, scrie BBC.

Ascunse printre peretii de granit, cascadele, pesterile si izvoarele cu apa fierbinte completeaza acest tablou care, daca vara te uimeste cu variatia de culori, iarna dobandeste o frumusete aparte, impresionanta.

La temperaturi coborate, de minus 2 pana la minus 10 grade, icaturile de apa din ceata se cristalizeaza si ingheata pe stangi, acoeprindu-le cu folie tare de gheata. La soare, totul capata o stralucire ireala.

Huangshan, regiune inscrisa incepand din 1990 patrimoniul mondial al UNESCO, este o zona extrem de umeda.

Cota lunara de intemperii depaseste, de regula 300 mm. Iarna, dupa o furtuna de zapada ceata poate persista cateva zile la rand, creand, astfel, conditiile necesare pentru formarea acelui invelis de gheata pe stanci.

Copacii si varfurile de granit se acopera, treptat cu straturi groase de bruma. Vantul spulbera ceata, lasand crengile si trunchiurile in platosa lor de gheata.

×