x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Info

Info

17 Sep 2005   •   00:00
POLITICIENII SI CASCAVELA. Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu sunt asteptati la acest sfarsit de saptamana la Festivalul Cascavelei de la Valea Doftanei. Acestia nu au confirmat inca participarea, dar localnicii sunt aproape siguri ca vor avea oaspeti de seama dupa sargul cu care se repara drumul judetean de la Valea Doftanei, care a fost grav afectat de inundatii. Programul festivalului va cuprinde spectacole folclorice si de muzica usoara, o prezentare a vestitei cascavele de Valea Doftanei de catre producatorii locali. Printre invitati se mai numara presedintele PSD, Mircea Geoana, presedintele PNL Prahova, Dinu Patriciu, senatorul PNL Teodor Melescanu, senatorul PD Paula Ivanescu si prefectul prahovean Corneliu Popescu. (Eugenia Mihalcea)

FESTIVAL. Aflat la cea de-a XIII-a editie, festivalul folcloric pastoral "Coboratul oilor de la munte" incepe azi, 17 septembrie, in localitatea montana gorjeana Baia de Fier. In cea de-a doua zi a festivalului, duminica, se va desfasura o parada a portului popular ciobanesc, urmata de spectacole folclorice pe scena amenajata in aer liber. La festival si-au anuntat participarea ansamblurile artistice din Babeni, Vaideeni si Horezu - judetul Valcea, Corbi si Berevoiesti - Arges, Jina "Ocna Sibiu" si al Scolii Populare de Arta din judetul Sibiu.

BILANT. Sezonul estival din acest an s-a dovedit a fi unul foarte putin profitabil din punct de vedere financiar, pentru pensiunile agroturistice din Delta Dunarii. "Se poate spune ca incasarile pensiunilor au inceput in august, iar per total sezonul a fost unul foarte prost pentru proprietarii pensiunilor agroturistice", a declarat Silviu Gheorghe, presedintele filialei tulcene a Asociatiei Nationale pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC). Incasarile inregistrate de proprietarii pensiunilor din Delta sunt cu cel putin 30% mai mici decat cele de anul trecut. Singura oportunitate in urma careia s-a castigat in acest sezon turistic a fost reprezentata de navele de croaziera internationala. (E. Mihalcea)

AMBARCATIUNI. Tulcea este considerata la ora actuala cea mai mare piata de desfacere din Romania pentru ambarcatiunile de agrement. "Circa 60% dintre comenzile pe care le primim intr-un an, respectiv mai mult de o suta de nave, provin din judetul Tulcea, insa foarte putini tulceni cumpara nave de agrement", a declarat Mihai Mihail, administratorul societatii SPAT SA, din Galati, producator de barci de agrement. La randul sau, Adrian Danila, reprezentant al societatii Cronos SRL din Tulcea, distribuitor autorizat al produselor Yamaha Motors si Johnson, a declarat ca intr-un an, la Tulcea, se vand circa 40 de ambarcatiuni, pretul acestora variind de la 2.500 RON la 60.000 RON.

×
Subiecte în articol: meditaţie de călătorie