x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Istorie şi relaxare în însorita Creta

Istorie şi relaxare în însorita Creta

de Vali Blanaru    |    22 Iun 2008   •   00:00
Istorie şi relaxare  în însorita Creta

Mare azu­rie, plaje cu nisipuri fine, soare şi peisajele incredibile care vă vor face să va simţiţi pe un tărîm bi­ne­cu­vîntat de zei. În insula grecească Creta veţi găsi ingredientele unei vacanţe de neuitat.

Mare azu­rie, plaje cu nisipuri fine, soare şi peisajele incredibile care vă vor face să va simţiţi pe un tărîm bi­ne­cu­vîntat de zei. În insula grecească Creta veţi găsi ingredientele unei vacanţe de neuitat. 

 
Oriunde te-ai afla în Cre­ta relaxarea este la ordinea zilei. Poţi să leneveşti pe şezlog pe plajele cu nisip fin, să te bucuri de confortul hotelurilor şi de festi­nul culinar oferit de restaurantele în sistem all inclusive. Cei cu o fire ac­ti­vă nu vor apuca să se plicti­sească. Pe plaje se pot face sporturi nautice şi scufundări, iar la cluburi pu­teţi dansa pînă în zori.

 
EXCURSII. Ziua puteţi în­chi­ria scu­tere sau maşini şi vizita oră­şe­­lele din insulă: Malya, portul Aghios Nikolaos sau capitala in­sulei Heraclion. Nu rataţi Palatul lui Knossos aflat la doar 25 de minute de centrul Heraclion. Palatul este reprezentativ pentru civilizaţia minoică, denumită după celebrul rege Minos renumit pentru faptul că a învins Minotaurul. Nu trebuie să rataţi nici ex­cur­siile pe mare către impresio­nanta fortăreaţa Spinalonga, construită de veneţieni. Insula este cunoscută pentru faptul că pînă în anul 1957 a fost folosită ca leprozerie. Puteţi ajunge la Spinalonga luînd vaporaşul din ve­chiul port Aghios Nikolaos.

 
CUMPĂRĂTURI. Oriunde veţi merge pe insulă, la orice pas, veţi da de cafenele, taverne, magazine de firmă sau cu suveniruri ce te ade­menesc ca să-ţi golească por­to­felul. Din bazare poţi cum­pă­ra ţe­să­turi, vase tra­di­ţi­o­nale, haine sau sandale făcute de localnici cu pre­ţuri reduse substanţial dacă aveţi talent de negociator. Localnicii sînt prietenoşi, iar mîncarea ape­ti­san­tă, aşa că nu uitaţi să gus­taţi sa­la­te­le mediteraneene, su­flakis, tzatziki sau la desert baclavale.

 
CAZARE. Un sejur de şapte zi­le prin agenţia Flynova, în care este inclus şi zborul de tip charter, por­neşte de la 300 de euro/persoa­nă în hotelul Sofoklis de trei stele şi ajunge la 551 de euro/de persoa­nă în hotelul de patru stele plus Star Beach în sistemul all inclusive. Cei care preferă locaţiile de lux pot opta pentru hotelul de cinci stele Blue Palace. Camerele au piscină proprie încălzită, iar clienţii hotelului pot admira fortăreaţa de pe insula Spinalonga.

×
Subiecte în articol: meditaţie de călătorie