x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii La Alba Iulia, de Ziua Națională, are loc cea mai mare paradă militară din ultimul sfert de secol

La Alba Iulia, de Ziua Națională, are loc cea mai mare paradă militară din ultimul sfert de secol

01 Dec 2015   •   08:07
La Alba Iulia, de Ziua Națională, are loc cea mai mare paradă militară din ultimul sfert de secol

Cea mai mare paradă militară ce a avut loc vreodată de Ziua Naționala la Alba Iulia: peste 1000 de militari, peste 100 de autovehicule militare şi tehnică de luptă, MIG-uri și elicoptere.

Aproximativ 20.000 de turişti vor vizita Alba Iulia în ziua în care se împlinesc 97 de ani de la Marea Unire. Programul din acest an al sărbătorii organizate de Primăria Alba Iulia sub marca înregistrată Festival de România cuprinde momente solemne, parada portului popular, paradă militară, spectacol de muzică populară şi concerte Tudor Gheorghe şi Voltaj, dar şi târgul meşterilor populari. Majoritatea evenimentelor sunt organizate pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina.

Citește și 
„Marea Unire în Chipuri”. Popas în satul fotografului Samoilă Mârza

Pe 1 Decembrie, la Alba Iulia, se pregăteşte cea mai mare paradă militară organizată în oraşul Marii Uniri, din ultimii ani. Dacă anul trecut au fost “mobilizaţi” circa 600 de militari, în 2015 vor defila peste 1200 de cadre MApN şi MAI. Vor participa peste o mie de militari de la unităţile din Alba Iulia, Bistriţa, Cluj, Brad, Timişoara, Constanţa, dar şi cadre de la ISU, Jandarmerie şi SRI. De asemenea, vor fi prezentate aproximativ o sută de autovehicule militare şi tehnică de luptă. În plus, dacă vor fi condiţii meteo favorabile, spaţiul aerian va fi survolat de avioane MiG 21 Lancer şi elicoptere IAR 330 Puma SOCAT. (...)

PROGRAMUL manifestărilor de Ziua Națională, la Alba Iulia, minut cu minut, este următorul:
.........................................

Află pe ANTENA SATELOR tot ce vrei să știi despre manifestările de la Alba Iulia, de ZIUA NATIONALA.

×