x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii La pas prin muzeele din Palma de Mallorca

La pas prin muzeele din Palma de Mallorca

29 Iul 2013   •   10:57
La pas prin muzeele din Palma de Mallorca

Celebra si cautata pentru plajele minunate si posibilitatile de distractie, Mallorca ii suprinde placut pe vizitatori si cu arta si cultura ei, in special datorita faptului ca mostenirea culturala a insulei nu prea este cunoscuta. Da o raita prin muzeele din Palma si vei avea o supriza foarte placuta cand vei descoperi comorile ascunse in ele.

Fundatia Pilar si Joan Miró ofera o expozitie permanenta a pictorului Joan Miró, dar si expozitii temporare ale altor artisti. Daca esti interesat, poti vizita atelierul in care pictorul a lucrat in ultimii ani.

Muzeul de Arta Contemporana Spaniola iti ofera posibilitatea sa admiri lucrarile marilor artisti spanioli ai secolului XX: Miró, Picasso, Barceló sau Chillida. Muzeul se afla intr-o superba vila din secolul al XVIII-lea, renovata la inceputul secolull al XX-lea.

Muzeul Municipal din Palma, situat in Castell del Bellver, un castel construit in secolul al XIV-lea pe varful unui deal, ofera, pe langa o colectie impresionanta de piese arheologice preistorice din perioada romana, araba si medievala a orasului, si o o splendida priveliste asupra orasului.

Chiar daca ai depasit de mult perioada papusilor, o vizita la Muzeul de papusi este o experienta placuta si interesanta. Impresionanta colectie de peste cinci sute de papusi din secolele al XIX-lea si al XX-lea) apartine Aliciei García Germán. Multe dintre exponate sunt din perioada “de aur” (1840-1930), cand fiecare jucarie era o adevarata opera de arta, lucrate cu migala, imbracate in rochite din brocart si matase. Turul muzeului include o prezentare a originilor papusilor, de la figuri religioase din lemn sau teracota, care se daruiau la nasterea unui copil, la papusile din perioada precolumbiana descoperite in mormintele copiilor.

Pe langa muzeele care adapostesc adevarate comori, Palma este ea insasi un muzeu, cu multe constructii Catedrala Mallorca, La Seu, cum ii spun localnicii, este un fel de emblema a Mallorcai. Construita intre secolele al XIV-lea si al XIX-lea, a fost onorata cu talentul creativ al marelui Gaudi, insarcinat cu reconstructia interiorului. Altarul principal este o adevarata opera de arta, iar imensa  fereastra Rosette, de deasupra lui, o capodopera.

Oferta sejur Mallorca

Hotel HSM Don Juan 3«, de la 495 euro/pers., transport avion, transferuri, 7 nopti cazare, demipensiune, asistenta turistica. Christian Tour

×
Subiecte în articol: oferta sejur Mallorca