x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Lacul care ia foc, scenariul desprins din filmele de groază

Lacul care ia foc, scenariul desprins din filmele de groază

09 Oct 2015   •   18:05
Lacul care ia foc, scenariul desprins din filmele de groază

La o primă vedere ați putea crede că în imagine este o vale acoperită de zăpadă. În realitate însă, ceea ce este întâmplă în acel loc este terifiant.

În fotografie este ilustrat un fenomen nenatural și extrem de rar. Lacul Bellandur din India, situat în apropierea centrului de activitate din industria high-tech Bangalore, este atât de toxic încât spumegă, existând riscul să se aprindă.

Spuma este produsă de compușii toxici din apă - o cantitate mare de amoniac și fosfați - și foarte puțin oxigen dizolvat. Fenomenul este rezultatul zecilor de ani de deversări de deșeuri, scrie www.news.com.au.

Și de parcă deceniile de poluare nu ar fi de ajuns, apele menajere din mai multe cartiere sunt deversate tot în acest lac. În timpul furtunilor, spuma se revarsă pe șosea, blocând traficul și răspândind în zonă un miros insuportabil.

Ocazional, din cauza grăsimii, uleiului și detergenților spuma ia foc.

Localnicii sunt atât de disperați să salveze lacul, încât au creat o pagină de Facebook pentru a atrage atenția asupra problemei.

Nagesh Aras, director software și activist de mediu a declarat pentru LATimes că dezastrul este iminent dacă nu se va face ceva în cel mai mult schimb, subliniind că „se apropie de un iceberg, pe care căpitanul l-a observat”. 








 

×
Subiecte în articol: Lacul Bellandur