x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Lacurile din România pe care trebuie neapărat să le vizitezi GALERIE FOTO

Lacurile din România pe care trebuie neapărat să le vizitezi GALERIE FOTO

31 Iul 2014   •   15:57
Lacurile din România pe care trebuie neapărat să le vizitezi GALERIE FOTO

Romania este o tara deosebit de frumoasa. Pierdute in padurile sale si inima muntilor descoperim lacuri de o frumusete extraordinara. De la numeroasele lacuri glaciare de pe cele mai inalte piscuri montane, pana la baraje si lacuri naturale pur si simplu incredibile, iata care sunt lacurile din Romania pe care trebuie sa le vezi.

Citeşte şi Lacul Albastru, singurul lac din România care îşi schimbă culoarea în funcţie de lumină 

Lacul Bicaz sau Lacul Izvorul Muntelui se afla in judetul Neamt, de-a lungul raului Bistrita. Lacul de acumulare si barajul au fost inaugurate in 1960, la acestea adaugandu-se ulterior si Hidrocentrala Dimitrie Leonida, din satul Stejarul. Pe malul stang al lacului a fost amenajat un mic port turistic cu vaporase, salupe, hidrobiciclete si alte facilitati dedicate vizitatorilor.

Vezi şi "Arboretele de pe Sărături", MUNTELE DE SARE din România, UNIC pe mapamond

Lacul Rosu este un lac de baraj natural, care s-a format in 1837. La poalele Muntelui Hasmasul Mare, lacul este atractiv pentru turistii care doresc sa admire un peisaj natural splendid, dar si pentru cei care isi doresc o cura naturala in timpul vacantei, aerul fiind bogat in aerosoli, iar microclimatul propice pentru tratarea diverselor afectiuni.

Mai multe lacuri din România deosebit de frumoase şi o GALERIE FOTO pe RomâniaTV.net

×